Detail info
Close

MARTHA A TENA ELEFTERIADU

MARTHA A TENA ELEFTERIADU

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Možnosť zakúpiť vstupenky hodinu pred začiatkom koncertu v mieste konania!

SRDCE NA DLANI - Večer hitov a gréckych piesní


Po úspešnom koncerte v roku 2016 Martha a Tena opäť v Košiciach!

Sestry Martha a Tena Elefteriadu sa zapísali do dejín československej populárnej hudby ako originálne duo s osobitým štýlom spevu, v ktorom sa miesi príjemná harmónia dvoch altov s neprehliadnuteľným vplyvom moravskej a gréckej melodiky.

Od konca šesťdesiatych rokov vychádzali ich nahrávky na singloch i LP platniach. Niekoľkokrát sa zúčastnili Bratislavskej Lýry, v roku 1970 získali dokonca strieborné ocenenie.

Ich diskografia obsahuje albumy: Dál než slunce vstává (1970), Martha a Tena zpívají řecké písničky (1971), Hrej dál / Play On (1972), Modré království (1973), Ať se múzy poperou (1975), Řecké prázdniny (1977), ...a desky dál stárnou (1983), Nejkrásnější řecké písně (1992), Děti z Pirea (1995), Řecké slunce (2001), V rytmu řeckého tance (2005), množstvo singlových nahrávok a výberoviek typu „Best of“. Najaktuálnejšou výberovkou mapujúcou kariéru sesterského dua Marthy a Teny Elefteriadu je 3CD Zlatá kolekce (2015).

Medzi najznámejšie hity Marthy a Teny Elefteriadu patria skladby Dál než slunce vstává, Svatojánská pouť, Děti z Pirea, Bílá skála, Hrej dál, Půlnoc je pro mě ránem, Kolem páté, Modré království, Nejdelší most, Kde se hvězdy očím ztrácejí, Náměstí, Dirlada, Kolem páté, Táto, pojď si hrát, Tohle boogie-woogie, Ať se múzy poperou, Od zítřka máme dovolenou atď.

V roku 1980 vydala Martha Elefteriadu sólový album Kresby tuší, ktoré bolo mimoriadne pozitívne hodnotené odbornou kritikou a dodnes patrí k tomu najlepšiemu, čo v českej populárnej hudbe vzniklo.

Významnú časť ich repertoáru tvorí grécka hudba, ktorú nterpretujú na svojich koncertoch.

Je nepochybné, že Večer hitov a gréckych melódií poskytne dostatočný priestor na rokmi overené hity Marthy a Teny, ako aj grécke piesne, ktoré majú vždy nádych leta, nádhernej krajiny, príjemných ľudí a možno i spomienok strávených pri mori v Grécku.

Legendy československej populárnej hudby – sestry Martha a Tena Elefteriadu – Vás pozývajú na svoje vystúpenie v Košiciach!

 

Zľavy a vstupenky pre deti/Discounts, and tickets for children: Bez zľavy.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture MARTHA A TENA ELEFTERIADU
Top