Detail info
Close

JOHN MALKOVICH: REPORT ON THE BLIND

JOHN MALKOVICH: REPORT ON THE BLIND

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

JOHN MALKOVICH & I SOLISTI AQUILANI
REPORT ON THE BLIND

Herecký koncert hollywoodskej legendy v exkluzívnej slovenskej premiére

Medzinárodný festival Viva Musica! prinesie do Bratislavy v exkluzívnej slovenskej premiére výnimočnú osobnosť – legendárneho amerického herca, režiséra a producenta Johna Malkovicha, ktorý sa predstaví, trochu netradične, v sprievode orchestra s projektom Rozprava o slepcoch (Report on the Blind). Dielo, ktoré v sebe spája hudbu a hovorené slovo, vzniklo na motívy románu O hrdinoch a hroboch argentínskeho spisovateľa Ernesta Sabata. Malkovichom starostlivo vybrané textové pasáže z rozsiahlej state románu s rovnomenným názvom Rozprava o slepcoch sú vložené do hudby Koncertu pre klavír a sláčikové nástroje ruského skladateľa Alfreda Schnittkeho. Expresívny monológ na tému strachu, zla a paranoje dopĺňa Schnittkeho hudbu a vytvára s ňou pôsobivý dialóg. Johna Malkovicha v úlohe rozprávača na pódiu doplní pôvabná Anastasya Terenkova, svetovo uznávaná klaviristka ruského pôvodu, a špičkový taliansky orchester I Solisti Aquilani pod taktovkou talianskeho dirigenta Alvisa Casellatiho. Okrem toho v prvej polovici koncertu zaznejú Komorná symfónia, op. 110a Dmitrija Šostakoviča v úprave Rudolfa Barshaia (podľa Sláčikového kvarteta č. 8, op. 110) a Contrafactus pre flautu a sláčikový orchester súčasného talianskeho autora Giovanniho Sollimu so sólistom Massimom Mercellim.

John Malkovich (1953) hral vo viac ako 70-tich filmoch a na svojom konte má viacero prestížnych filmových ocenení. Za postavy vo filmoch Miesta v srdci a V dráhe strely získal nominácie na Oscara. Je prvým hercom, ktorý získal cenu newyorských kritikov za stvárnenie seba samého v legendárnom filme V koži Johna Malkovicha. Účinkoval v oscarovom filme Nebezpečné známosti po boku Glenn Close či Michelle Pfeiffer, vo filme Libertin v hlavnej úlohe s Johnnym Deppom, s Angelinou Jolie v dramatickom filme Clinta Eastwooda Výmena, v amerických blockbusteroch Con Air, RED: Vo výslužbe a extrémne nebezpeční či More v plameňoch, ale aj v nemainstreamových klubových filmoch, z ktorých mnohé dokonca sám režíroval alebo produkoval.

John Malkovich, rozprávač
Anastasya Terenkova, klavír
Massimo Mercelli, flauta
I Solisti Aquilani
Alvise Casellati, dirigent


PROGRAM
Dmitrij Šostakovič (arr. Rudolf Barshai)
Komorná symfónia, op. 110a (podľa Sláčikového kvarteta č. 8 c mol, op. 110)

Giovanni Sollima
Contrafactus pre flautu a sláčikový orchester

* * *
Rozprava o slepcoch (Report on the Blind)
Hudba: Alfred Schnittke – Koncert pre klavír a sláčikové nástroje
Text: Ernesto Sabato – O hrdinoch a hroboch (Rozprava o slepcoch)

Viac na www.vivamusica.sk



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

Top