Detail info
Close

Spevácky zbor Capella z Petrohradu

Spevácky zbor Capella z Petrohradu

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Štátny akademický spevácky zbor Capella z Petrohradu
Vladislav Černušenko, dirigent 

Ruská zborová tvorba
Duchovné kompozície
(D. Bortniansky, G. Sviridov P. Česnokov, A. Archangelsky a ďalší)
Úpravy ruských ľudových piesní

Štátny akademický spevácky zbor Capella z Petrohradu začal písať svoje dejiny v roku 1479 ako zbor cárskych diakonov v Moskve. Stal sa prvým profesionálnym zborom v Rusku a kolískou ruského zborového umenia. Pri príležitosti ustanovenia Petrohradu ako nového hlavného mesta Ruskej ríše Petrom Veľkým, sa v roku 1703 stalo sídlom zboru mesto na Neve.  Po celé generácie boli najlepšie ruské zbory formované tradíciou Capelly. Jej repertoár zahŕňa majstrovské diela ruskej a európskej klasickej hudby, ako aj sovietskych a súčasných ruských skladateľov.
V roku 1974 sa stal zbormajstrom  Capelly Vladislav Černušenko. Jeho dirigentské umenie rozvíja najlepšie tradície petrohradskej hudobnej školy a sú preň príznačné rešpekt voči autorskému textu, triezvosť, vyhýbanie sa vonkajškovým efektom a schopnosť zapôsobiť nielen na uši, ale aj na srdcia poslucháčov.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture Spevácky zbor Capella z Petrohradu
picture Spevácky zbor Capella z Petrohradu
Top