Detail info
Close

Vianočný koncert ĽUBICA VARGICOVÁ a PETER MIKULÁŠ

Vianočný koncert ĽUBICA VARGICOVÁ a PETER MIKULÁŠ

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Vianočný koncert
ĽUBICA VARGICOVÁ a PETER MIKULÁŠ
Spevácky zbor Lúčnica, zbormajsterka Elena Matušová
Slovenská filharmónia, dirigent Rastislav Štúr
Dátum: 5. 12. 2018 
Čas: 19.30 hod. 
Miesto konania: Reduta, Bratislava

ĽUBICA VARGICOVÁ, soprán a PETER MIKULÁŠ, bas
Na vianočnom koncerte sa tentoraz stretnú velikáni slovenskej opery, ktorí vytvorili desiatky postáv a stali sa miláčikmi publika doma i zahraničí.

ĽUBICA VARGICOVÁ už počas štúdií účinkovala na scéne Opery SND ako Kráľovná noci v Čarovnej flaute, Olympia v Hoffmannových poviedkach a Violetta v Traviate. Ako členka súboru Opery SND stvárnila všetky najvýznamnejšie postavy opernej literatúry - Luciu (Donizetti, Lucia di Lammermoor), Aminu (Bellini, Námesačná), Oféliu (Thomas, Hamlet)i, Gildu (Verdi, Rigoletto), Zerbinettu (Strauss, Ariadna na Naxe), Marie (Donizetti, Dcéra pluku), Violettu (Verdi, La Traviata), Elvíru (Bellini, Puritáni), Júliu (Gounod, Romeo a Júlia), Donnu Annu (Mozart, Don Giovanni), Eudoxie (Halévy, Židovka). Pravidelne hosťuje na popredných svetových operných scénach. Venuje sa aj koncertnému spevu.

PETER MIKULÁŠ je najvýznamnejší slovenský spevák basového odboru. Okrem pôsobenia v SND a v Slovenskej filharmónii pravidelne hosťuje na významných operných scénach a koncertných pódiách v zahraničí. Aspoň niektoré roly: Fiesco (Verdi, Simon Boccanegra), Kráľ Filip (Verdi, Don Carlos), Mefistofeles (Gounod, Faust, aj Boito, Mefistofele), Svätopluk (Suchoň, Svätopluk), Leporello (Mozart, Don Giovani), Dulcamara (Donizetti, Nápoj lásky), Don Magnifico (Rossini, Popoluška) Kecal (Predaná nevesta), Ferrando (Verdi, Trubadúr), Gremin (Čajkovskij, Eugen Onegin), Sir Giorgio Valton (Bellini, Puritáni), Don Basilio (Rossini, Barbier zo Sevilly, Kráľa Heinrich (Wagner Lohengrin), Sparafucile (Verdi, Rigoletto), Ferrando (Mozart, Cosi fan tutte).

Vstupenky
4. kategória: 19 € 
3. kategória: 29 € 
2. kategória: 49 € 
1. kategória: 79 €

Zľavy a vstupenky pre deti, študentov, dôchodcov, zťp, zťp/s: 50% po predložení relevantného dokladu.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

Top