Detail info
Close

PERSONA

PERSONA

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Prvým spoločným filmom Ingmara Bergmana a jeho neskoršej múzy Liv Ullmannovej bola psychologická dráma Persona, z roku 1966. Film je režisérovou úvahou, v ktorej konfrontuje svet umenia s krutou realitou.

Dve ženské postavy – herečka Elisabeth Voglerová a opatrovateľka Alma bývajú často považované za jednu osobu, o čom svedčí aj svetoznámy detailný záber z filmu na dve polovice ženskej tváre, spojené do jednej, ktorá symbolizuje postupné osvojenie si identity silnej umelkyne submisívnejšou zdravotnou sestrou.

Mladý režisér Tomáš Procházka, spolu s herečkou Petrou Vajdovou prinášajú súčasnú interpretáciu Bergmanovho textu, po výrazných autorských zásahoch, ktoré z diela vytvorili intímnu monodrámu – spoveď ženy. Herecký koncert v komornom priestore LOFT Aréna ozvláštňujú filmové projekcie pohrávajúce sa s maskami postáv a zdôrazňujú rozpoltenosť človeka – ženy, v dnešnom svete.

Inscenácia vzniká v spolupráci s o.z. 9múz, vďaka finančnej podpore Fondu na podporu umenia.

UPOZORNENIE: Odporúčame pre divákov starších ako 18 rokov.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top