Detail info
Close

Gypsy Jazz Festival 2018

Gypsy Jazz Festival 2018

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Arpi Farkaš & Barbora Botošová: EthnoJazz project 

Program na hlavnom pódiu otvorí Barbora Botošová a Arpi Farkaš s projektom EthnoJazz. Mladá slovenská huslistka a primáška je vnučkou slovenskej hudobnej legendy Berkyho-Mrenicu a hudobnícke gény jej odmalička predpovedali úspešnú umeleckú kariéru. Na konzervatóriu sa ocitla ako mimoriadny študent už ako žiačka základnej školy. Absolvovala štúdium na VŠMU a následne zaujala v hudobných projektoch Bohémiens (dnes známy ako Barbora Botošová Band), Violin orchestra Bratislava, The Ladies a Women Rebels. Ako lektorka a umelecká vedúca sa zúčastňuje na úspešnom projekte Divé maky, ktorý podporuje talentované rómske deti. 

Na Gypsy Jazz Festivale predstaví v spolupráci s klaviristom Arpim Farkašom symbolické hudobné spojenie dvoch rozmanitých svetov – jazzu a etno hudby. Súbor v tomto zložení už absolvoval niekoľko vystúpení na slovenských jazzových festivaloch. EthnoJazz Project charakterizuje netradičné nástrojové zloženie, farebnosť zvuku, orientálne prvky a spojenie world music a jazzu.

Altar Quartet with Miroslav Vitouš 

Ortodoxnejší jazzový fanúšik si príde na svoje počas ďalšieho koncertu na hlavnom pódiu, projektu Altar live, ktorý je symbiózou jazzu, vážnej hudby i avantgardy. Kritikou vysoko hodnotený album Altar predstaví v súčasnosti stále ostrejšie sledovaný slovenský tandem Nikolaj Nikitin (saxofón) a Ľuboš Šrámek (piano), ktorí album Altar nahrali ako duet, vytvorený z kombinácie najobľúbenejších vlastných autorských skladieb a  tém hudobných velikánov.  

K dvojici Nikitin – Šrámek sa pripojí uznávaný rakúsky hudobník Klemens Marktl (bicie) a ako hosť vystúpi žijúca legenda, svetoznámy kontrabasista, rodák z Čiech, Miroslav Vitouš, ktorý sa okrem iného preslávil spoluprácou s Chickom Coreom,  Waynom Shorterom, Joeom Zawinulom či Milesom Davisom. 

Cigánski diabli

Gypsy Jazz Festival tento rok poteší nielen priaznivcov alternatívnej hudobnej scény. Zastúpenie v line-upe bude mať aj popový element rómskej hudobnej scény, reprezentovaný obľúbenou a uznávanou formáciou Cigánski diabli.  Bezkonkurenčne najznámejšie slovenské rómske hudobné zoskupenie funguje od roku 1991 a v súčasnosti je považované za jeden z najlepších orchestrov v kategórii Etno a World Music na svete. Cigánski Diabli vo svojich energických vystúpeniach majstrovsky spájajú folklór s jazzom, etnom či flamencom. Do dnešného dňa skupina koncertovala vo viac ako 35 krajinách vrátane USA, Austrálie, Kanady, Japonska, Číny či Mexika. Vystúpili dokonca na Zimných olympijských hrách 2010 vo Vancouveri a na Letných olympijských hrách 2012 v Londýne.

Milo Suchomel orchestra a hostia 

Cigánski diabli sa na Gypsy Jazz Festivale predstavia v samostatnom koncertnom sete a na záver vystúpia v originálnom spojení s formáciou Milo Suchomel Orchestra. Zakladateľ a riaditeľ festivalu, uznávaný saxofonista Milo Suchomel zavŕši program na hlavnom pódiu spoločne s celou plejádou špeciálnych hostí. 

 
Mená ďalších účinkujúcich budú organizátori prezrádzať postupne.
 
Upozornenie: Do dňa festivalu sa cena vstupenky bude zvyšovať!
Od 20.11.2018 sú v predaji VIP vstupenky v cene 30,- €/ks. 
VIP vstupenka okrem vstupu na Gypsy Jazz Festival zahŕňa aj pohár sektu a CD Mila Suchomela, ktoré obdržíte vo foyeri Divadla Aréna.


Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top