Detail info
Close

KAREL PLÍHAL – recitál

KAREL PLÍHAL – recitál

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

KAREL PLÍHAL - recitál

Výnimočný hudobník, textár a básnik.

Na koncertné pódiá sa vracia po prekonaní zdravotných problémov s rukou.

Karel Plíhal dokáže neopakovateľne v jednej chvíli publikum rozosmiať veselou pesničkou a vzápätí ho dojať a roznežniť emotívnym textom piesne.

Na jeho koncertoch sa môžu poslucháči tešiť na komornú atmosféru a hravú jemnú poetiku inteligentne vtipných, vyzretých sebaironických textov či krátkych veršovačiek, ktoré uvádzajú a dopĺňajú jednotlivé pesničky. Samozrejmé je aj umelcove famózne umenie hry na gitaru.

Hudobnou posilou na Plíhalových koncertoch je gitarista Petr Fiala, s ktorým sa umelec pozná od študentských čias na hudobnej škole v Hradci Králové.

Karel Plíhal je český folkový a jazzový gitarista, spevák, skladateľ, textár, hudobný režisér a aranžér. Hre na gitaru sa venuje od 15 rokov. Začínal v olomouckých undergroundových country - swingových kapelách ako Hučka, Falešní hráči a Plíharmonyje. Prvé sólové vystúpenie absolvoval Karel Plíhal v roku 1983. Medzi rokmi 1985 až 1993 spolupracoval s Emilom Pospíšilom a v rokoch 1995 -1999 ho sprevádzal Petr Freund. Karel Plíhal je štvornásobný držiteľ ceny súťažného hudobného festivalu Porta. Zložil hudbu k množstvu inscenácií, zhudobnil niektoré Kainarove básne, režíroval nahrávanie albumov napr. Jaromíra Nohavicu, Petra Fialu, bratov Ebenových alebo Bokomary. V roku 2006 vydal Karel Plíhal výber svojich básní „Jako cool v plotě“ doprevádzaný ilustráciami Miroslava Bartáka. Za svoj album „Vzduchoprázdniny“, ktorý vyšiel v roku 2012, získal Cenu Anděl v kategórii Folk & Country.

120 minút ( vrátane prestávky)

Koncert nie je vhodný pre deti do 12 rokov!



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture KAREL PLÍHAL – recitál
picture KAREL PLÍHAL – recitál
picture KAREL PLÍHAL – recitál
Top