Detail info
Close

BALADA PRE BANDITU

BALADA PRE BANDITU

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Milan Uhde, Miloš Štědroň
BALADA PRE BANDITU

BALADA PRE BANDITU je kultový český muzikál o divokosti v srdci, slobode, láske, bojoch, zbojníckej cti a zrade z prostredia svojráznej Koločavy na Podkarpatskej Rusi. Známy príbeh legendami opradeného zbojníka Nikolu Šuhaja je romantickým aj drsným pohľadom do minulosti, kedy sa prepájala sila prírodných živlov so živelnosťou v človeku. Prináša veľké herecké obsadenie a vyhrotené emócie v naturálnom prostredí na pozadí prvej svetovej vojny.
Muzikál autorov Milana Uhdeho a Miloša Štědroňa o záhadnej postave z dejín Podkarpatskej Rusi vychádza z medzivojnového českého románu Ivana Olbrachta Nikola Šuhaj loupežník. Príbeh o zbojníkovi z Koločavy napísal na základe ústnych svedectiev očitých svedkov. Dobrodružný život hlavných hrdinov vo vtedajšom „Ďalekom východe Československa“ priam volal po divadelnom spracovaní a turbulentné historické obdobie začiatku minulého storočia poskytlo širokú paletu javiskových situácií a obrazov.
BALADA PRE BANDITU sa stala originálnym javiskovým dielom s prvkami etnografie a magického realizmu ,ktoré vychádza z autentických dokladov z konca jednej epochy. Ponúka nielen pohľad do minulosti, ale aj pohľad do svedomia každého jedného z nás a vždy aktuálnu otázku slobody a jej ceny. V piesňach vychádzajúcich z moravského a slovenského folklóru sa striedajú dynamické a lyrické motívy, mnohé sú dobre známe ako napríklad pieseň Zabili, zabili chlapa z Koločavy. V Čechách často uvádzaný titul má na Slovensku skromnejšiu inscenačnú tradíciu, i preto je jeho uvedenie vzácne.

Dĺžka predstavenia: 120 min + prestávkou
Odporúčame od 15 rokov
V predstavení sa fajčí


Účinkujú: Ondřej Daniš, Katarína Rozkošová, Daniel Výrostek, Svetlana Sarvašová, Iveta Marcineková, Lucia Letková, Michal Ďuriš, Juraj Smutný, Dana Karolová, Štefan Šafárik a ďalší.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top