Detail info
Close

VZKRIESENIE

VZKRIESENIE

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Vstupné: 10 €, v deň konania cena vyššia o 2 € (študenti, seniori - 5,00 €, ŤZP 50% . Zľavnené vstupenky je možné zakúpiť len v pokladnici divadla.)

Vzkriesenie autora Daniela Doubta prináša inteligentný humor, miestami možno trochu drsný a suchý. Ústrednou témou je tu osudovosť lásky a viera v Boha. Vtipná hra je plná slovnej komiky a situačných gagov a tiež odkazov skrytých pod povrchom banálneho príbehu. Avšak táto banalita je tu podaná s iróniou a vzápätí prevrátená na ruby a prekvapujúco vystupňovaná do polohy odporujúcej logike.  Vzkriesenie sa odohráva v ruskom vydavateľstve, ktoré je existenčne závislé na slávnom spisovateľovi, ktorého knihy vydáva. A práve tento človek stagnuje. Až po uši zaľúbený do šéfky vydavateľstva  je však ochotný pokračovať v práci a písať. Písať na jej nahé telo nový román, a to doslova.  Alebo nás napríklad udivuje vrátnik, ktorý verí, že ho celý život miluje žena, ktorú pozoruje iba z diaľky. Jednoznačný „prípad“ pre múdreho psychológa, ktorý má v prípade takéhoto čudáctva úplne jasno, rovnako ako vo veciach lásky. Vzťahy ôsmich hrdinov príbehu pripravia prekapivé rozuzlenia. Niektorí prežívajú stavy ako na hojdačke, kolíšu sa z rozumnosti do neuveriteľna a zas späť a iných Intuícia neochvejne vedie k viere v božiu Prozreteľnosť.  

Hru uvedie Mestské divadlo Žilina s finančnou podporou Nadácie Tatra banky.

OSOBY A OBSADENIE
Lev Lvovič : Boris Zachar
Genadij Samsonov: Ján Dobrík
Larisa Dmitrijevna: Anna Nováková
Leontin Vsevolodovič: Braňo Bačo
Svetlana Pavlovna: Iveta Pagáčová
Arkadij Stepanovič: Michal Tomasy
Kirill Kirillovič/v alternácii: Michal Koleják
Kirill Kirillovič/v alternácii: Dávid Uzsák
Lena Ivanovna: Tajna Peršic

REALIZAČNÝ TÍM
dramaturgia: Martin Gazdík
scéna a kostýmy: Eva Kudláčová-Rácová
hudba: Martin Burlas
réžia: Eduard Kudláč



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top