Creedence Clearwater Revived prvým ohláseným účinkujúcim Lodenice

Creedence Clearwater Revived prvým ohláseným účinkujúcim Lodenice

 

Obľúbený rodinný festival Lodenica oslavujúci v roku 2017 už 19 rokov existencie privíta svojich fanúšikov tradične na záver festivalového leta, ktorý tento rok vychádza na prvý septembrový víkend. Známe je už aj prvé meno hudobného hosťa. Po prvýkrát na Slovensko a do areálu piešťanskej lodenice a autokempingu zavíta skupina Creedence Clearwater Revived!

 

Creedence Clearwater Revived sú považovaní za pokračovateľov legendárnej americkej hippie formácie Creedence Clearwater Revival. Pôvodnú zostavu tvorili gitarista a textár John Fogerty, gitarista Tom Fogerty, basgitarista Stu Cook a bubeník Doug Clifford. Boli považovaní za zakladateľov tzv. južanského rocku a legendárnym sa stalo najmä ich vystúpenie v roku 1969 na festivale vo Woodstocku.

 

Frontmanom a spevákom Creedence Clearwater Revived, ktorý veľmi pripomína Fogertyho hlas je Peter Barton známy z vyše dvadsaťročného pôsobenia v skupine "The Animals", americký gitarista Johnnie "Guitar" Williamson hral niekoľko rokov

v kultovej rockovej kapele "Titanic", Chris Allen (basa, spev) dve desaťročia pôsobil

v ďalšej legende "The Troggs", bubeníkom skupiny je Walter Day.

 

Už viac ako 20 rokov šíri táto zostava mýtus Creedence Clearwater Revival ďalej

a ponúka poctivú porciu osvedčených hitov ako: Fortunate Son, Proud Mary, Suzie Q., Looking At My Back Door, ale aj ich asi najväčší a niekoľkokrát prespievaný hit Have You ever Seen The Rain...

 

Organizátor Lodenice Dušan Drobný: "Kamaráti ma už volajú archeológom hudby, ale ja sa len snažím priniesť na Lodenicu zaujímavé mená a najväčšie svetové hity, na ktorých sme my všetci vyrastali...Aj zostava CCR je toho jasným dôkazom - čo meno, to pojem v histórii rocku - tak verím, že potešíme okrem našich verných návštevníkov aj rôznych fajnšmekrov...".

 

Festival Lodenica sa koná v dňoch 31.8. - 2.9.2017 v areáli autokempingu piešťanskej lodenice. Koncert skupiny Creedence Clearwater Revived je naplánovaný na piatok 1.septembra.

Vstupenky na festival LODENICA 2017 v predaji!

Top