Koncert festivalu Bratislavská komorná gitara

Koncert festivalu Bratislavská komorná gitara

Dátum/Date: 15.03.2014 o 19.00 h.
Miesto konania/Place of event: Zichyho palác, Ventúrska ul., Bratislava
Vstupné/Entry: 7 EUR;  študenti a dôchodcovia - 5 EUR

Popis/Description:
Johannes Tonio Kreusch – gitara (Nemecko) & Doris Kreusch-Orsan – husle (Nemecko)

JOHANNES TONIO KREUSCH
Študoval na univerzite Mozarteum v Salzburgu a Juilliard School of Music v New Yorku.
Od svojho debutu roku 1996 v Carnegie Hall v New Yorku koncertoval ako sólista i komorný hráč v celej Európe, Latinskej Amerike, USA a na Strednom východe. Okrem klasického gitarového repertoáru sa intenzívne venuje aj improvizácii v avantgardnej hudbe, čo sa často prejavuje v jeho vlastných kompozíciách. Početné nahrávky Johannesa Tonia Kreuscha, ktoré vydali Arte Nova, BMG, Oehms Classics, DGG, kritika vysoko ocenila. Popri koncertnej kariére Johannes Tonio Kreusch pedagogicky pôsobí na Ludwig-Maximilians-Universität v Mníchove,

DORIS KREUSCH-ORSAN
Doris Kreusch-Orsan študovala hru na husliach na univerzite Mozarteum v Salzburgu a na Juilliard School v New Yorku.
Koncertuje ako sólistka i ako partnerka v komornej hudbe. Na koncertných pódiách často uvádza nové skladby pre husle. Jedným z jej ostatných významných úspechov bola premiéra troch skladieb pre sólové husle a komorný orchester, ktoré jej venoval kubánsky skladateľ Tulio Peramo-Cabrera.

Dátum/Date: 30.03.2014 o 19.00 h.
Miesto konania/Place of event: Zichyho palác, Ventúrska ul., Bratislava
Vstupné/Entry: 7 EUR;  študenti a dôchodcovia - 5 EUR

Popis/Description:
Oksana Sinková – flauta (Estónsko)
Petr Nouzovský – violončelo (Česká republika)
Miriam Rodriguez Brüllová – gitara (Slovensko)

OKSANA SINKOVÁ
Oksana vstúpila do sveta hudby ako deväťročná. Postupne vyhrala štrnásť súťaží, roku 2008 získala ocenie Young Musician 2008. Od roku 1999 je hosťujúcou sólovou flautistkou Symfonického orchestra mesta Narva. Od roku 2000 do roku 2008 bola prvou flautistkou orchestra divadla Vanemuine v estónskom meste Tartu, v rokoch 2008 až 2011 zástupkyňou prvého flautistu Symfonického orchestra Estónskeho národnej opery. Roku 2012 koncertovala v Carnegie Hall so Švédskym národným mládežníckym orchestrom. Oksana Sinková vedie majstrovské kurzy a vystupuje sólovo s orchestrami i v rozličných komorných zoskupeniach v Estónsku a v zahraničí. Jej repertoár zahŕňa aj mnoho virtuóznych husľových skladieb v úprave pre flautu.

PETR NOUZOVSKÝ
Študoval hru na violončele na Pražskom konzervatóriu, drážďanskej Vysokej hudobnej škole a Kráľovskom konzervatóriu v Madride. Od roku 2005 je pravidelným hosťom medzinárodného hudobného festivalu Pražská jar. Je držiteľom ocenení New Master on Tour 2007, Europäische Förderpreis für Musik 2007, laureátom Val Tidone Competition 2011 a Johannes Brahms Competition 2013. Jeho recitály či koncerty s orchestrom si mohlo publikum vypočuť v prestížnych domácich i svetových koncertných sálach v Prahe, Moskve, Petrohrade, Jekaterinburgu, Barcelone, Kodani, Haagu, Amsterdame, Buenos Aires a v Alžíri. Pravidelne vystupuje so symfonickými orchestrami pod vedením významných dirigentov (Vladimír Spivakov, Leoš Svárovský, Misha Katz, Ondrej Lenárd, Misha Rachlevsky atď.). Doteraz nahral pätnásť CD pre firmy CUBE Bohemia Metier, Multisonic, Albany Records, ARTA, Parma Records, Navona Records či Radioservis.

MIRIAM RODRIGUEZ BRÜLLOVÁ
Magisterský diplom získala roku 2001 v Kanade na Université Laval v Quebecu, v rokoch 2002 – 2003 sa zdokonaľovala v interpretačnom umení v rámci postgraduálneho štúdia na Universität für Musik und darstellende Kunst vo Viedni. Vystúpila ako sólistka pod taktovkou renomovaných dirigentov s viacerými známymi hudobnými telesami, ako sú Jerusalem Symphony Orchestra, Brandenburgisches Staatsorchester, Orchestra Fondazione Arena di Verona, Orchestra Sinfonica di Roma, Orquesta Filarmónica de Bogotá, Universal Philharmonic Orchestra South Korea, Virtuosi di Praga, Talichov komorný orchester atď.
Predstavila sa v známych koncertných sálach ako napríklad v pražskom Rudolfine, berlínskom Konzerthause, veronskom Teatro Filarmonico, rímskom Auditorium Conciliazione, kórejskom Seongnam Art Center a iných. Koncertovala v mnohých štátoch Európy, v Južnej Amerike, Ázii a v Kanade. Intenzívne sa venuje aj komornej hre v rozličných zoskupeniach s poprednými slovenskými, českými a maďarskými umelcami.

 

Zľavy/Discounts: študenti, dôchodcovia - 5 EUR
Ticketportal nezodpovedá za zmenu účinkujúcich. Zmena programu vyhradená.

Vstupenku na toto podujatie si môžete vytlačiť aj u Vás doma
VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Koncert festivalu Bratislavská komorná gitara
VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Koncert festivalu Bratislavská komorná gitara

Top