Erich von Däniken – turné 2014

Legendárny spisovateľ Erich von Däniken sa po 4 rokoch vracia na Slovensko

V nedeľu 11. 5. sa po štyroch rokoch vracia na Slovensko legendárny švajčiarsky spisovateľ a bádateľ Erich von Däniken, aby vystúpil v Bratislave, Trnave a Trenčíne s prednáškou o tajomnom Egypte.
Už svojou prvotinou  Spomienky na budúcnosť sa katapultoval do prvej spisovateľskej ligy. Jeho prevratná teória o návštěvách mimozemšťanov na našej planéte zaujala a nadchla milióny čitateľov. Celý svoj život zasvetil pátraniu po dôkazoch svojej teórie a šíreniu tejto myšlienky. Vďaka mimoriadnemu rečníckemu talentu dokáže plnit sály po celom svete. Neodradila ho ani spočiatku mohutná kritika jeho osoby.
Albert Einstein kedysi povedal: "Aká je to smutná doba, v ktorej je jednoduchšie rozbiť atóm než predsudok."  A Erich von Däniken je priamo stelesnením tejto myšlienky. Jeho svet mimozemských civilizácií je fascinujúci a rovnako fascinujúci je i on sám. Na svojich prednáškach vie publikum zaujať, pobaviť, ale aj prinútiť k zamysleniu. Vďačne prijíma priazeň svojich fanúšikov a odmeňuje sa im veľkou trpezlivosťou počas autogramiády, ktorá následuje po každej prednáške. Ešte nikdo neodišiel z autogramiády bez jeho podpisu alebo spoločnej fotografie.
Tentokrát vezme divákov na fascinujúcu výpravu po záhadách starovekého Egypta. Jeho zrozumiteľný výklad s bohatým obrazovým doprovodom zaujme všetky vekové kategórie, od školákov až po jeho vrstevníkov. Dvojhodinová prednáška Tajomný Egypt a iné záhady staroveku bude tlmočená z nemčiny do češtiny.
Program turné:
pondelok 12. 5. 2014
11.00 hod. tlačová konferencia – Panta Rhei, Poštová ul. Bratislava
utorok 13. 5. 2014 – Bratislava
19.00 hod., Dom odborov - ISTROPOLIS, Trnavské Mýto 1
streda 14. 5. 2014 – Trnava
19.00 hod., Dom kultúry - Estrádna sála, Trojičné námestie 10
štvrtok 15. 5. 2014 – Trenčín
19.00 hod., Posádkový klub, Hviezdoslavova 16
piatok 16. 5. 2014 – Olomouc
19.00 hod., Clarion Congress Hotel, Jeremenkova 36
sobota 17. 5. 2014 – Pardubice
16.00 hod., CC AFI Palace, Masarykovo nám. 2799

 

Pred príchodom na Slovensko sme se opýtali pana Ericha von Dänikena:
1. Pán von Däniken, Slovensko ste naposledy navštívili pred štyrmi rokmi. Čo sa za tú dobu stalo vo Vašom živote? Zmenilo sa niečo?
Viete, ja som dosť konzervatívny človek – aj keď s týmto tvrdením by vedecká obec asi nesúhlasila - takže som rád, keď sa veci veľmi nemenia. Zo skúseností viem, že zmeny vedú skôr k horšiemu. Samozrejme som za tú dobu trochu zostarol, vnúčatá povyrástli, ale inak, našťastie, život beží vo vyšľapaných kolajách. Napísal som za ten čas niekoľko kníh, odprednášal obrovské množstvo prednášok, pokračujem v rozsiahlom výzkume na planine Nazca v Peru, na ktorom so mnou spolupracujú dve univerzity - Technická univerzita v Drážďanoch a Katolícka univerzita v Lime. Začal som sa zapodievať záhadnou pyramídou v Bosne… jednoducho môj bežný životný rytmus. Našťastie mi nechýba energia, neopustilo ma ani nadšenie, tak dúfam, že v tom budem ešte dlho pokračovať.
2. Čo sa Vám na Slovensku najviac páči a ochutnali ste už nejaké slovenské špeciality?
Počas svojich prednáškových turné mám bohužiaľ vždy tak nabitý program, že mi zostáva iba málo času na poznávanie miestnych krás. Viem napríklad, že máte krásne hory, ktoré by som veľmi rád navštívil už preto, že ja sám bývam v horách. Z okien sa pozerám na dvoch velikánov Jungfrau a Eiger, a tak by som sa rád pozrel aj na tých Vašich. Viem však, že mi to môj jediný nepriateľ Čas nedovolí. Napriek tomu sa k Vám už veľmi teším, pretože som sa počas minulej návštevy presvedčil, že tu mám veľa priaznivcov, ktorí ma veľmi priateľsky prijali. Som rád, že sa s nimi všetkými behom autogramiády, ktorá nasleduje po každej prednáške, opäť stretnem. Čo sa týka slovenských špecialít, samozrejme som ochutnal halušky a dosť mi pripomínali švajčiarsku špecialitu, ktorej hovoríme Spätzle a podáváme ju ako prílohu. Kombinácia so syrom a slaninou bola pro mňa veľmi zaujímavá.
3. Na čo sa návštěvníci Vašej přednášky môžu tešiť teraz?
Tentokrát sa vo svojej prednáške budem venovať hlavne Egyptu. Je to moja obľúbená krajina, pretože je pre mňa nevyčerpateľnou studnicou záhad. Svojich divákov zavediem na miesta, kam sa bežní turisti nedostanú, pokúsim sa podať vysvetlenie mnohých záhad, na ktoré mám často veľmi odlišný pohľad ako bežná egyptológia. Samozrejme nevynechám ani Veľkú pyramídu a nové objavy, ku ktorým došlo v poslednej dobe. V spolupráci s odborníkmi na počítačové animácie som pripravil - aspoň dúfam - i divácky atraktívnu prednášku a verím, že divákov zaujme. Veľmi by som si  prial, aby sa na mňa tešili tak, ako ja sa teším na nich.
Pán von Däniken, ďakujeme za Váš čas a prajeme šťastnú cestu na Slovensko.
Usporiadateľ a partneri
Turné Ericha von Dänikena organizuje vzdelávacia agentúra Aldea, v spolupráci s partnermi. So svojimi dlhoročnými skúsenosťami v oblasti celoživotného vzdelávania, usporadúvania konferencií, kongresov, seminárov a kurzov patrí medzi spoľahlivé a zavedené subjekty v tomto obore. Jej ponuku nájdete na adrese
www.aldea.cz.
Predaj kníh Ericha von Dänikena pri jeho turné zabezpečuje na Slovensku kníhkupectvo Panta Rhei a v Čechách Knihy Dobrovský.

Ďalšie podrobnosti o turné pána Ericha von Dänikena nájdete na adrese www.daniken.sk.

Vstupenku na toto podujatie si môžete vytlačiť aj u Vás doma.
VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Erich von Däniken – turné 2014

Top