Jethro Tull´s Ian Anderson

Ian Anderson´ s Jethro Tull vystúpi s premiérou nového albumu v Nitre !


Šesťdesiatsedemročný škótsky muzikant so svojou skupinou JETHRO TULL vystúpi prvý krát pod Zoborom  - výnimočná hudobná udalosť  sa uskutoční 22. augusta v PKO Nitra,  pôjde o jediné  vystúpenie skupiny.
Škótsky hudobník Ian Anderson a jeho Jethro Tull po unikátnom celosvetovom turné "Thick As A Brick" nazbieral inšpiráciu na nové skladby. So spoluhráčmi práve finišujú na albume HOMO ERRA-TICUS, ktorý bude k dispozícii od 14. apríla.
http://www.youtube.com/watch?v=KHWig_8iq1c
Skupina JETHRO TULL vznikla v decembri 1967.  Jej lídrom je od začiatku skladateľ, textár, spevák, flautista, ale aj príležitostný hráč na gitaru, mandolínu a gajdy Ian Anderson.  Už v roku 1969 mali JETHRO TULL album na čele britského rebríčka.  Jeho názov je Stand Up a dosiahol ako prvý zlatú platňu. S ďalšími nahrávkami sa Jethro Tull presadili aj za "veľkou mlákou", keď napríklad piata štú-diovka Thick as a Brick dosiahla jednotku v americkom Billboarde. Veľmi úspešné boli aj nasledujúce albumy Living in the Past (1972), A Passion Play (1973) a War Child (1974).
Ian Anderson a spol. boli v začiatkoch bluesovou kapelou, no postupne vo svojej tvorbe začali využívať aj folkové či džezové prvky a niektoré piesne znejú dokonca ako staroanglická hudba. Kapela predala na celom svete viac ako 41 miliónov nahrávok a ich záznamy dokumentujú viac ako dvetisíc koncertov, ktoré navštívilo viac než 15 miliónov fanúšikov.
Počas turné v roku 2014 predstavia pesničky z nového albumu HOMO ERRATICUS, ale JETHRO TULL nezabudnú ani na mix najúspešnejších hitov svojej histórie. Líder Ian Anderson privedie svoju rockovú družinu na nitriansku premiéru v zložení, ktoré je stabilné už niekoľko rokov :
Ian Anderson – zpev, flauta, gitara;
John O´Hara – klávesy, akordeón;
David Goodier – basa;
Florian Opahle – gitary;
Scott Hammond – bicie, perkusie
http://jethrotull.com/

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Jethro Tull´s Ian Anderson

Top