Cestovateľský festival Cestou necestou

Cestovateľský festival Cestou necestou

Dátum/Date: 5. - 8. November 2014
Začiatok/Start: 5.11. o 19.00 h. (vstup možný od 18.30 h.)
Miesto konania/Place of event:  Bratislava - Batelier / DK Ružinov

Popis/Description:

Festival Cestou necestou v Bratislave: 3D cestovateľské prezentácie, Dorota Nvotová, Pišta Vandal a mnoho ďalšieho

Čoraz známejší cestovateľský festival predstaví v Bratislave viac ako 30 scestovaných dobrodruhov a dychberúcich prezentácií, z ktorých štyri si návštevníci vychutnajú so špeciálnymi okuliarmi v 3D. Štvrtá séria festivalu bude mať jeden z najsilnejších programov doteraz, okrem známych cestovateľov zo Slovenska, prídu aj českí, poľskí a maďarskí prezentujúci. Cestou necestou začína svoje turné 5.11. v Batelieri a v piatok 7.11. sa presunie do DK Ružinov, kde potrvá do soboty 8.11. Cez prestávky si návštevníci pochutia na exotickom jedle, vypočujú si zvuk austrálskeho didgeridoo i mongolský hrdeľný a alikvótny spev. Súčasťou festivalu bude aj odborná konferencia na tému: "Aktuálne dianie v cestovnom ruchu a partnerskej spolupráci v regióne V4".

Aj vďaka podpore Vyšehradského fondu ponúkne jesenná edícia festivalu Cestou necestou skutočné cestovateľské lahôdky nielen od slovenských dobrodruhov. Stolové hory vo Venezuele, Moravský kras, najdlhšia jaskyňa sveta v Iráne a indický Ladakh - to sú témy štyroch 3D cestovateľských prezentácií, ktoré prichádzajú na Slovensko zo susedných Čiech. Predstavia ich českí cestovatelia Matej Boháč a Marek Audy, ktorí svoje zážitky dokumentujú stereografiou. Prezentovať príde aj najscestovanejší Maďar dnešnej doby, Gábor Csonka, žijúci posledných 10 rokov na cestách. Ola Dzik z Poľska, držitelka snežného leoparda, ktorá už zdolala všetky 7000 metrové hory v Pamíre a Ťan-Šane, porozpráva o Tatrách. Film o krymských Tatároch predstavia Krystyna Krauze a Tomáš Brabenec.


Zo slovenských prezentujúcich nebude chýbať Dorota Nvotová so svojou prezentáciou o Nepále či Zoli Pál, čerstvo po návrate z pokusu o rýchlostný rekord výstupu na všetky sedemtisícovky v Pamíre a Ťan-Šane. Ďalej sa návštevníci môžu tešiť na Pištu Vandala a jeho zážitky z koncertovania v Brazílii, na Mateja Fabšíka a Mariána Grofčíka s ich populárnou expedíciou Lada svetom či na tvorcov dokumentárneho filmu Vlčie hory. So svojimi skúsenosťami so šamanmi sa príde podeliť Matej Kubičár, Oliver Filan porozpráva o svojom ročnom pobyte v Kórei. Nebudú chýbať ani známi cestovateľskí blogeri Alexandra Kováčová, Tomáš Gríger a mnohí ďalší inšpiratívni cestovatelia.

Cestovateľský festival Cestou necestou organizovaný občianskym združením OZ Cestou necestou má ambíciu inšpirovať ľudí cestovať na všetky svetové strany a spoznávať nepoznané. Väčšinu prezentujúcich tvoria mladí nezávislí cestovatelia, ktorí v hodinových blokoch rozprávajú pri fotografiách o svojich zážitkoch z ciest. Sú tak tým pravým dôkazom, že cestovať môže naozaj každý. Po úspechu prvého festivalu v marci 2013 v Bratislave priniesli organizátori festival aj do ďalších miest Slovenska. Celkovo občianske združenie zatiaľ usporiadalo 10 cestovateľských festivalov s viac ako 200 prezentáciami a 3 000 divákmi.

Vstupenku na toto podujatie si môžete vytlačiť aj u Vás doma
VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Cestovateľský festival Cestou necestou

Top