Tulku Lama Lobsang v Bratislave

Tulku Lama Lobsang v Bratislave

Dátum/Date: 14.3. - 15.3.2015
Sobota, 14.3.2015  10.00 - 17.00
Nedeľa, 15.3.2015  10.00 - 15.30
Miesto konania/Place of event: Radisson Blu Carlton Hotel - Harmony Hall, Hviezdoslavovo nám. 3, Bratislava

Tulku Lama Lobsang v Bratislave
Tibetský duchovný vodca
8. reinkarnácia tibetského lámu Nyentse
Budhistický majster, učiteľ, liečiteľ, lekár tradičnej tibetskej medicíny a astrológ


Téma:
Dvojdňový seminár najvzácnejších tibetských budhistických učení.
Stará vzácna múdrosť Tibetu o vnútornom šťastí a pokojnom umieraní ako bráne do budúcnosti.
Počúvajte múdrosť starej filozofie Tibetu, múdrosť o živote a smrti.


Popis/Description:
Krása zrodenia, nášho narodenia, ale aj smrť, sú nepochybne najdôležitejšími udalosťami nášho života.
Všetci bez výnimky sme čelili svojmu zrodeniu a raz budeme čeliť smrti, bez ohľadu na to, kým sme, čo máme, čo vlastníme a čo sme v živote dosiahli. Ale  každý z nás má rovnaký strach z neznámeho prechodu a mnohí žijú a predstierajú, akoby smrť neexistovala. Podľa starých budhistických učení je však smrť veľkou príležitosťou, otvorenou možnosťou a bránou – je to chvíľa, keď sme sami so svojou najvnútornejšou podstatou, prirodzenosťou a v absolútne čistom stave mysle. Je to veľká zmena, ktorá sa nedeje len navonok, ale najmä v našom vnútri, v našej duši a mysli. Je to kolobeh života, je ako západ slnka, pred novým východom, je ako koniec pred novým začiatkom.
Odpájajú sa elementy, ktoré tvoria myseľ aj telo, a hoci sa vám to zdá zvláštne – podobný stav zažívame v jednoduchšej forme každý deň – zažívame „malú smrť“ vždy vtedy, keď zaspávame. Spôsob, akým zaspávame, keď sa postupne odpája telo, spomaľuje dych, zmierňuje tep, skľudňuje myseľ ... je určitým spôsobom cesta prechodu, cesta, akou umierame.
Počas tohto semináru ctihodný Tulku Lama Lobsang učí vzácne a pre mnohých ukryté, utajené cvičenia, ktoré pomáhajú človeku v pozitívnom myslení, ale tiež v odhalení stavov čistej mysle, jej svetla, jej prirodzenosti, jej podstaty, čo je aj prechodom jednotlivých fáz umierania. Je to ako sen. Hoci nie je skutočným, tiež vyvoláva naše reakcie. Je vzácne sa naučiť rozpoznať ten sen, svoje reakcie, a pritom stále zostať vyrovnaným, s čistou slobodnou a pokojnou mysľou – to je stav, ktorý má vždy najvyššiu hodnotu. Môžeme prvýkrát v učeniach a cvičení spoznať, čo je tzv. Bardo – stav prechodu tela a mysle.

Pravidlá:
- doniesť si podložku na sedenie na zemi, pohodlné športové oblečenie
- v prípade, že nechcete využiť možnosť menu-obeda v hoteli, prineste si vlastné občerstvenie (hotel Carlton pripraví mimoriade obedové menu pre účastníkov seminára v cene 12 eur –učastníci si hradia sami)
- pôda, kde je láma, sa podľa starých budhistických tradícií považuje za posvätnú, a preto na ňu nevstupujeme obutí – pred  miestnosťou je potrebné sa vyzuť (topánky nechať pred miestnosťou, kde budú strážené alebo vložiť do ruksaka a zobrať si do miestnosti)
- POZOR, počet miest je obmedzený kapacitou miestnosti na max. 200 osôb, čo však zaručuje priamy kontakt a otvorenú komunikáciu s Lámom Lobsangom.

Cena/Price: 130,00 EUR
Zľavy a vstupenky pre deti/Discounts and tickets for children: bez nároku na zľavy.

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Tulku Lama Lobsang v Bratislave
Vstupenku na toto podujatie si môžete vytlačiť aj u Vás doma.

Top