HARMONIKOVICA 2015 - festival ústnej harmoniky

HARMONIKOVICA 2015 - festival ústnej harmoniky

Dátum/Date: 06.03.2015 o 19:00 h.
Miesto konania/Place of event: Music Club HLAVA XXII, Bazová 9, Bratislava

6. marca 2015 v klube Hlava XXII sa uskutoční III. ročník Festivalu ústnej harmoniky HARMONIKOVICA

Pozývame všetkých priateľov a fanúšikov dobrej hudby na výnimočný večer plný zábavy a hlavne dobrej hudby v podaní skvelých hráčov ovládajúcich techniku tohto najmenšieho hudobného nastroja. Na základe pozitívnych reakcii od návštevníkov predchádzajúcich úspešných ročníkov sme aj tento raz pripravili program s výnimočnými hudobníkmi a súťažami pre divákov.

Predstavia sa:
- Erich Boboš Procházka a Marek Wolf
- Dura and Blues Club feat. Erich Boboš Procházka a Jakub Kuba Štepaník
- Charlie Slavík
- Peter Stojka
- Filip Puchert Band
- Kiero Grande
- The Butchers


Erich "Boboš" Procházka
je koncertným hráčom viac ako 20 rokov a ako virtuóz fúkacej harmoniky je aj vyhľadávaným štúdiovým hráčom. Svedčí o tom spolupráca na viac ako 100 žánrovo rôznorodých štúdiových projektoch štýlov blues, rock, pop, šansón, jazz ale aj metal. Patria medzi ne napríklad platne hudobných skupín a sólistov: Vidiek, Richard Müller, Peter Lipa, Pavol Hammel, Andrej Šeban, Hex, Janko Lehotský, Robo Grigorov, Jana Kocianová, Gabriel Jonáš, Fermata, Tublatanka, Szidi Tobias, Miro Noga, Peci Uherčík a veľa ďalších.

Charlie Slavík
Je držiteľom niekoľkých významných hudobných ocenení. Jeho schopnosť použitia nástroja naprieč žánrami, dokazuje množstvo hudobných nosičov, na ktorých sa ako sólista podieľal. Hral v množstve zahraničných kapiel v Európe i v USA. Na domácich i zahraničných pódiách môžete Charlieho Slavíka vidieť a počuť väčšinou ako lídra svojej vlastnej kapely Charlie Slavík Revue, či v kapele afroamerickej speváčky Juwany Jenkins a s jedinou českou jump bluesovou skupinou St.Johnny & The Sinners. Je tiež vyhlľadávaným lektorom na hudobných workshopoch. Používa výhradne harmoniky značky Hohner.

Kiero Grande
kapela sa na bluesovej scéne objavila pôvodne pod názvom Csukamáj Olaj a získala  ocenenie  Objav roka 2011 – udelené Slovenskou bluesovou spoločnosťou. Chalani majú za sebou úspešné koncerty na mnohých prestížnych pódiách napr. na festivale SZIGET v Maďarsku, Livin´ Blues 2013 v Petržalke, Blues Slovakia 2011. Lídrom, textárom a hudbotvorcom  kapely je Ady Kelemen. Postupne upustili od bluesovej 12-ky, no nezabúdajú na bluesové korene...skladby sú tvrdšie a temnejšie ako kedysi . Okrem vlastných vecí kapela stále hrá aj štandardy Erica Claptona, Jimiho Hendrixa, či B.B. Kinga.

The Butchers
vás zavedie do čias rock´n´rollu poškvrneného drsným bluesovým prejavom.  Kapela vznikla začiatkom roku 2012 v Šamoríne prešla mnohými personálnymi zmenami až sa ustálila do súčasnej 4 člennej podoby. K bluesovým tradicionálom pribudli vlastné pesničky, ktoré kapela nahrala aj na svoj debutový album „Train To Freedom“.

Dura & Blues Club
 je jedným z projektov slovenského bluesmana Juraja „Dura“ Turteva (jeho domovská skupina je blues-funkový Bluesweiser).  Je to vlastne pesničkárenie s prvkami folku, blues, etno-world, alikvótnych a hrdeľných spevov či slovenského folklóru. Hudba však nestráca svoju bluesovú náladu a svoje posolstvo láskavo vysiela všetkým. Od vzniku v roku 1998 Durove piesne zahralo viac ako 50 muzikantov zo šiestich štátov (SK, CZ, HU, PL, US, GB). Pre Harmonikovicu budú do Blues Clubu pozvaní Erich Boboš Procházka a Ivan Tomovič.

Second Band
Bluesový, akustický kvartet z Trnavy, založený v roku 1994 gitaristom Jurajom Parízekom a harmonikárom Petrom Stojkom. Do roku 2003 sa v skupine vystriedalo viacero muzikantov a skupina si prešla viacerými zvukovými štýlmi, aby sa nakoniec vrátila späť ku svojim koreňom. Pôvodný duet (gitara a harmonika) sa tak po roku 2004 rozrástol o ďalších dvoch členov a ďalšie dva akustické nástroje – gitara a kontrabas. V tejto zostave skupina vystupuje dodnes. Repertoár pozostáva z úpravy hudobných štandardov pre "ucho" súčasného poslucháča ako aj z vlastných – autorských skladieb. Skupina koncertuje počas roka v kluboch a výnimočne aj na festivaloch.

Filip Puchert Band
posledný prírastok do rodiny slovenských harmonikárov. Vyrastal na Kube, kde žil a pričuchol k hudobnému umeniu. Silu jeho pľúc, ktoré mu dovolia neopakovateľne fúkať na ústnu harmoniku a vyľúdiť tak tóny, ktoré sa vám vryjú do uší predvedie na pódiu v sprievode bluesovo jazzovo funkovej kapely.

Na Harmonikovici bude možnosť vyhrať ústne harmoniky. Budú usporiadané rôzne zábavne súťaže, kde si odvážlivci budú môcť zobrať domov svoju vlastnú fúkaciu harmoniku!

Vstupné/Entry: 10,00 EUR
Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy.


Vstupenku na toto podujatie si môžete vytlačiť aj u Vás doma.
VSTUPENKY/TICKETS na podujatie HARMONIKOVICA 2015 - festival ústnej harmoniky

Top