Svetová liga volejbalistov prichádza do Bratislavy!

Už čoskoro v predaji...

Miesto: AEGON aréna Bratislava

Program:
4.7.2015 /sobota/
17:30 1. semifinále (Slovensko - ?)
20:30 2. semifinále

5.7.2015 /nedeľa/
17:30 zápas o 3. miesto
20:30 zápas o 1. miesto
 
Slovenskí volejbaloví reprezentanti sú aj tento rok súčasťou prestížnej súťaže najlepších tímov Svetovej ligy FIVB. V elitnej spoločnosti sa predstavia druhýkrát v histórii, tento rok navyše Slovenská volejbalová federácia organizuje záverečný turnaj Final Four 3. skupiny, ktorý sa uskutoční 4.-5. júla 2015 v bratislavskej AEGON Aréne.
 
Do Bratislavy prídu traja víťazi skupín 3. skupiny Svetovej ligy, Slováci majú ako organizátor účasť na finálovom turnaji istú. Športoví priaznivci si prídu na svoje, pretože sa očakáva postup kvalitných volejbalových reprezentácií, ako napríklad Číny, Venezuely, Španielska, či Turecka, ktoré vedie bývalý úspešný tréner Slovákov, dobre známy Talian Emanuele Zanini. Hrá sa o veľa, pretože víťaz Final Four sa prebojuje o stupienok vyššie a postúpi do 2. skupiny, čo sa podarilo minulý rok volejbalistom Kuby. Tréner Flavio Gulinelli preto povoláva to najlepšie, čo má k dispozícii a Slováci by sa mali predstaviť s najsilnejším tímom vrátane dlhoročných opôr Tomáš Kmeťa, Michala Masného, Emanuela Kohúta, či Františka Ogurčáka.
 
História Svetovej ligy siaha až do roku 1990. Súťaž sa za 25 ročníkov vyprofilovala na mimoriadne prestížny a lukratívny podnik, v ktorom sa hrá o lákavé finančné odmeny a zápasy najlepších tímov na svete sú ostro sledované médiami na celom svete. Slovenskí volejbalisti sa do Svetovej ligy pokúšali prebojovať aj v minulosti,  napokon sa im to podarilo v roku 2014. Vo svojom premiérovom vystúpení Slováci nesklamali a zo skupiny postúpili na Final Four.
 
Ešte pred Final Four čakajú slovenských reprezentantov zápasy v G-skupine, v ktorej sa stretnú s Čínou, Mexikom a Gréckom. Prvý turnaj sa uskutoční v Mexiku (12.-14. 6.) a druhý v Grécku (19.-21. 6.). V 3. skupine Svetovej ligy sa predstaví 12 tímov, ktoré sú rozdelené do troch skupín. V minulom ročníku ich bolo len osem, Svetovú ligu rozšírila FIVB na 32 tímov. V F-skupine budú hrať Tunisko, Portoriko, Turecko a Čierna Hora a v H-skupine sa predstavia Egypt, Venezuela, Španielsko a Kazachstan.
 
Slovenská volejbalová federácia pripravila predaj vstupeniek v troch etapách. Do 3. mája budú stáť vstupenky 8 eur, potom do 3. júna 9 eur, do 3. júla 10 eur a na mieste podujatia bude cena vstupenky 12 eur. SVF pripravila aj Akciu pre rodinu s deťmi: 2 vstupenky + 2 vstupenky pre deti do 15 rokov s 50% zľavou. Deti do 3 rokov vstup zdarma.

Vstupenky a viac info o FIVB SVETOVÁ LIGA - FINAL FOUR VOLEJBAL - MUŽI

Top