Esperanza Spalding

Esperanza Spalding
Presents:  EMILY’S D + EVOLUTION


Esperanza Spalding príde na Bratislavské Jazzové Dni Slovenská Sporiteľňa so svojim novým projektom Emily’s D + Evolution. Repertoár vznikol vďaka spomienkam z detsva - v predvečer svojich narodenín si Esperanza intenzívne spomenula na svoj záujem o tanec, poéziu, a divadelnosť. Nové inšpirácie sa vynorili z minulosti, no pomohli k vzniku čerstvej prezentácie jej hudby. Koncert sľubuje amalgám nielen rôznych hudobných štýlov a nové pesničky, ale aj špeciálnu show. Zdôrazňujúc zmenu pre novú umeleckú identitu používa svoje druhé krstné meno Emily. Viac o jej projekte prezradí video.

Pôjde o historicky prvý koncert tejto svetovej hviezdy v Strednej Európe. Sme radi že Esperanza Spalding sa v našej časti kontinentu predstaví práve na Bratislavských Jazzových Dňoch Slovenská Sporiteľňa dňa 27.10. v Starej tržnici.

Esperanza Emily Spalding je americká basgitaristka, čellistka, a speváčka. Cenu Grammy získala štyrikrát, prvýkrát v roku 2011 ako Best New Artist. Ocenená bola aj v rokoch 2013 a 2014. Počas desiatich rokov kariéry vydala štyri sólové albumy, hosťovala na ďalších siedmych. Hrala a nahrávala s hviezdami ako Mike Stern, Stanley Clarke, Patti Austin, Joe Lovano, Nicholas Payton či Bruno Mars.

Vstupenky na koncert Esperanza Spalding / Presents: EMILY’S D + EVOLUTION už v predaji!

Top