Viva Musica! festival záverečné koncerty

Máte chuť zažiť niečo jedinečné?

S Viva Musica! vás pozývame na záverečné, veľkolepé koncerty 11. ročníka festivalu, ktorý sa tento rok po prvý krát koná počas celého leta v meste Bratislava.

Najbližšie jeho návštevníkom prinesie dramaturgicky originálny projekt sopranistky Simony Houda- Šaturovej, Decade: Mozart & Mysliveček.

Projekt prináša árie oboch autorov skomponované v rokoch 1771-1781 a predstavuje tvorbu zrelého a vo svojej dobe úspešného Myslivečka v porovnaní s mladým, v tom čase ešte len začínajúcim Mozartom. V rámci koncertu 7. augusta tak zaznejú virtuózne árie s brilantnými koloratúrami, ale aj dojemné a dramatické árie v sprievode Hilaris Chamber Orchestra pod vedením Zdeňka Klaudu v nádherných priestoroch bratislavského Dómu sv. Martina.

Ďalšími účinkujúcimi v rámci 11. ročníka Viva Musica! festivalu sú virtuózne hudobné zoskupenie s osobitým štýlom – Jánoška Ensemble, ktorých koncert sa uskutoční 14. augusta v Starej tržnici. Jánoškovci predstavia originálnu kombináciu klasickej hudby s prímesou ďalších štýlov ako pop, latino či jazz.

Zoskupenie Jánoška Ensemble je síce svetové, ale založili ho bratia Jánoškovci spolu s ich švagrom Júliusom Darvašom tu na Slovensku. Po veľkých úspechoch, ktoré zožali ako sólisti, sa rozhodli vytvoriť vlastný ensemble, ktorý mal korene už v ich rannom detstve, keď doma namiesto futbalu cvičili a „hrali“ sa s nástrojmi. Takto vznikol aj ich hudobný žáner, ktorý publikum vo svete nazýva „Jánoška style“. Všetci študovali u slávnejších profesorov akými sú Boris Kuschnir, Pavel Vernikov či Alois Posch a postupne si vybudovali kariéru po celom svete.

Festival už tradične vyvrcholí veľkolepým operným gala.
Na pódiu sa spolu stretnú sopranistka Adriana Kučerová a tenorista Pavol Bršlík, ktorí patria v súčasnosti medzi najvýznamnejších a najžiadanejších slovenských operných spevákov vo svete. Spoločne uvedú árie a duety z opier talianskych a francúzskych hudobných majstrov v sprievode Symfonického orchestra Viva Musica! pod taktovkou Martina Leginusa, hudobného riaditeľa Štátnej opery v Prahe, v nádherných priestoroch bratislavskej Reduty. Záverečný operný galakoncert festivalu sa uskutoční v sobotu, 29. augusta 2015.

Podrobný program nájdete na: www.vivamusica.sk a na sociálnej sieti facebook.

Vstupenky na záverčné koncerty VIVA MUSICA! FESTIVAL v predaji!

Top