Projekt Fragile Queen Symphony vychádza na CD nosiči

Projekt Fragile Queen Symphony vychádza na CD nosiči

Krstiť sa bude už 1. decembra v Ateliéri Babylon
Spojenie Fragile, symfonického orchestra Sinfonietta Bratislava, rockovej kapely a hitov kapely Queen malo premiéru na tohtoročnom Viva Musica! festivale vo vypredanej Aegon aréne. Výsledkom reakcií fanúšikov je live CD z koncertu, ktoré vyjde už v decembri tohto roku pod hlavičkou Viva Musica! records.

Na projekte sa pracovalo vyše pol roka a výsledok stál za to! Braňo Kostka povedal, že ide zatiaľ o ich najväčší a najnáročnejší projekt. Celý koncert sa nahrával a po vypočutí záznamu a najmä na základe reakcií ľudí sa Braňo Kostka a riaditeľ Viva Musica! festivalu Matej Drlička rozhodli tie najlepšie kúsky zvečniť na CD. Mixu skladieb sa ujal Braňo Kostka osobne v jeho štúdiu.

„Výber skladieb na album bol v tomto prípade nesmierne ťažký. Bolo mi v prvom rade ľúto, keď sa niektorá zo skvelých skladieb na CD nezmestila. Musel som tiež prihliadať na to, aby sa objavili na CD- čku sóla všetkých kolegov. Myslím si, že i vďaka tomu bude CD veľmi pestré“, prezrádza Braňo Kostka.

Členovia Fragile – Jana Golis, Soňa Norisová, Kamila Apetauer, Jana Boltižiar, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Slavomír Košecký, Martin Madej, Peter Lacho, Vilo Csontos, Kamil Mikulčík a Jozef Hečko – spracovali do netradičných aranžmánov nesmrteľné hity dnes už legendárnej britskej kapely Queen ako Bohemian Rhapsody, The Show Must Go On, Barcelona, I Want To Break Free, Bicycle Race a mnohé ďalšie, ktoré na koncerte uviedli spoločne so symfonickým orchestrom a nadupanou rockovou kapelou v hviezdnom zložení Michal Bugala, Juraj Zaujec (gitary), Tomáš Gajlík (klavír), Eugen Vizváry (klávesy), Juraj Griglák (basgitara) a Martin Valihora (bicie) pod taktovkou Braňa Kostku. Na aranžmánoch skladieb sa podieľali traja ľudia – Braňo Kostka, Jana Golis a o orchestrálne party sa postaral Adrián Harvan.

Je veľmi ťažké pracovať s nahratým materiálom z koncertného pódia. Ďaleko viac možností máte, keď nahrávate v štúdiu, kde máte priestor a možnosti sa venovať exaktnému nastaveniu mikrofónov, takže pri tejto našej „live-ke“ to bol pri mixáži tak trošku boj. No na druhej strane je nahrávka presiaknutá úžasnou atmosférou, ktorú nám pripravili naši milovaní fanúšikovia a to konštatujem s veľkou hrdosťou, dopĺňa Braňo.

Koncert spojený s krstom

V rámci koncertu 1. decembra v bratislavskom Ateliéri Babylon sa Fragile predstaví tak, ako ich poznáte – a cappella, ale aj s kapelou (avšak tentokrát bez orchestra) a zároveň pokrstí nové live CD z koncertu, ktoré vychádza pod hlavičkou Viva Musica! records. Hostia koncertu tak budú mať exkluzívnu možnosť zakúpiť si prvé kúsky CD aj s podpismi členov Fragile ešte predtým, než budú k dispozícii v rámci kamenných obchodov a na internete.

Malé vydavateľstvo s veľkými plánmi

Viva Musica! records tento rok okrem CD Fragile Queen Symphony plánuje vydať ďalšie dva CD albumy – profilové CD výnimočných slovenských operných spevákov Jany Kurucovej a Štefana Kocána, ktorí sa predstavili aj na Viva Musica! festivale v rámci záverečného operného gala koncertu v roku 2014 na Bratislavskom hrade. Začiatkom budúceho roka je zároveň avizované vydanie profilového CD sopranistky Adriany Kučerovej.

Spoločným menovateľom všetkých CD projektov vydavateľstva je prepojenie s Viva Musica! festivalom, na ktorom všetci spomínaní interpreti v minulosti účinkovali, a jeho aktivity priamo nadväzujú na projekty realizované v rámci festivalu.

Vstupenky na podujatie FRAGILE QUEEN - KONCERT SPOJENÝ S KRSTOM CD už v predaji!

Top