Nocadeň a ich veľkolepý návrat

Nocadeň a ich veľkolepý návrat
Turné po dlhých siedmich rokoch!

Kapela Nocadeň pripravila pre svojich fanúšikov skutočnú hudobnú lahôdku. Okrem vydania nového albumu Pozemskí astronauti vyráža obľúbená partia z Košíc na jarné turné po slovenských mestách!

Hoci vystúpenia skupina absolvovala v rámci hudobných festivalov, na samostatnú šnúru vyráža po skutočne dlhom čase. „Turné sme mali naposledy pri albume Ikony, medzitým sme album nevydali, takže, ak to dobre rátam, je to dlhých sedem rokov,“ prezradil spevák formácie, Rasťo Kopina, ktorý sa spolu so svojimi kolegami z Nocadeň nemôže už vystúpení dočkať.

„Koncertovať sme samozrejme koncertovali, ale neviazalo sa to ku konkrétnemu albumu. Väčšinou sme teda na vystúpeniach hrali náš “best of” program. Teraz to bude hlavne o aktuálnom albume Pozemskí astronauti, samozrejme popretkávanom pesničkami, ako sú napríklad  Steny, alebo Nestrieľajte do labutí,“ dodal. Kapela už zo svojho najnovšieho počinu stihla vydať singel Havran, ktorý zožal v éteri slovenských rádií mimoriadny úspech a niektorí fanúšikovia ho dokonca zaraďujú k najvydarenejším skladbám počas existencie Nocadeň.

„Havran vznikol za veľmi zaujímavých okolností, skoro by sa dalo povedať, že bol napísaný na zákazku. Jedného dňa sa mi ozvala jedna slečna a v rámci rozhovoru sme rozoberali aj tému “múza v živote umelca”. Tak som jej to v praxi ukázal a o pár hodín bola pesnička na svete. Myslím si, že práve tá ľahkosť pri tom ako vznikala, dáva tejto pesničke tú čarovnú esenciu, ktorá môže byť aj dôvodom, prečo skladba tak úžasne zafungovala u poslucháčov,“ vysvetlil líder kapely vznik obľúbeného hitu.

Termíny Pozemskí astronauti Tour 2015:
14. 4. Aula Košice, Košice
21. 4. Majestic Music Club, Bratislava
23. 4. Piano Club, Trenčín

Začiatky koncertov sú o 20:00!

Vstupenky na NOCADEŇ - POZEMSKÍ ASTRONAUTI TOUR v predaji!

Top