„Veľkofilm storočia“ Pán prsteňov: Spoločenstvo prsteňa prichádza do Bratislavy ako koncert

Veľkofilm storočia“ Pán prsteňov: Spoločenstvo prsteňa prichádza do Bratislavy ako koncert

 

Jedinečný zážitok, aký fanúšikovia Tolkienovej trilógie Pán Prsteňov ešte nezažili. Už v júni tohto roka privíta Bratislava unikátny koncert, aký na Slovensku doteraz nebol.  Oscarovú hudbu, za ktorú získal Howard Shore najcennejšiu sošku, bude priamo na pódiu hrať 100 – členný symfonický orchester a spievať 150 členný zbor.

Unikátny projekt videli po celom svete milióny divákov, hlavné mesto Slovenska Bratislava privíta takéto veľkolepé spojenie po prvý raz. Legenda o prsteni znovu ožije na gigantickom filmovom plátne, v pôvodnom znení so slovenskými titulkami, ale aj so  živým hudobným sprievodom. „Voľba padla na Plzeňskú filharmóniu, ktorá je známa svojím vysoko profesionálnym prístupom. Americká produkcia projektu si mimoriadne zakladá na kvalite, títo umelci spĺňali všetky ich podmienky. Okrem filharmónie sa predstaví Kühnov detský zbor a Vysokoškolský umelecký zbor Karlovej univerzity,“ povedala PR manažérka projektu Jana Tuhá. Trojhodinový koncert, počas ktorého uvidia návštevníci celý film, bude nielen pre fanúšikov trilógie neopakovateľným zážitkom.

Hudba z filmu Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa je vo filmom svete považovaná za jednu z najdokonalejších, čo ocenili aj odborníci. Okrem ceny Grammy totiž získala aj najprestížnejšiu sošku -  Oscara.

Howard Shore vyjadruje vo svojej hudbe obrovské emócie, no zároveň pripomína aj samotnú konštrukciu Stredozeme od Tolkiena. Štýly a nástroje, ktoré používa sú doslova z každého kúta sveta. O to zaujímavejšie je ich  prevedenie symfonickým orchestrom. V Bratislave sa predstaví 100 hudobníkov, ktorých bude sprevádzať chlapčenský zbor. Sólistkou je Clara Sanabras, ktorá sa narodila  vo Francúzsku, vyrastala v Barcelone, no napokon sa z nej stala Londýnčanka. V jej žilách koluje krv indiánskeho kmeňa Siouxov a je mimoriadne nadanou umelkyňou.

Clara sa môže pochváliť veľkou zbierkou filmových i divadelných nahrávok. Spomedzi všetkých vyčnieva soundrack k trháku The Hobbit, ale aj Snehulieka a lovec, či Hry o život. Okrem toho spolupracovala s Jamesom Hornerom, autorom filmovej hudby k Titanicu, Jarvisom Cockerom, lídrom kapely Pulp, Jamesom Newton Howardom, autorom hudby k filmom Pretty Woman,  či Albertom Iglesiasom, skladateľom hudby k filmom geniálneho Pedra Almodovara.

Kniha a film v číslach:

100 000 000 – ľudí čítalo Tolkienovu trilógiu Pán Prsteňov

1954 – rok, kedy bolo vydané  Spoločenstvo prsteňa

2400 – členov mal len produkčný tím, ktorý bol pri natáčaní na Novom Zélande

26 000 – komparzistov dostali tvorcovia na jedno miesto počas nakrúcania 

 

Vo filme zažiarili hviezdy ako Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Sean Astin, Cate Blanchett, John Rhys-Davies, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Orlando Bloom, Christopher Lee, Hugo Weaving, Sean Bean a Ian Holm s Andym Serkisem v roli Gluma.

Vstupenky na podujatie LORD OF THE RINGS - THE FELLOWSHIP OF THE RING v predaji!

Top