NIGHTWISH – 1.6.2016 – amfiteáter Košice

MEGAkoncert Nightwish v Košiciach už o týždeň !!!

Jeden týždeň deliaci nás od prvej návštevy fínskej megastar v metropole východu oznamujeme posledné zaujímavosti a zmeny od r. 2015 !!!

 
Aj keď v lete skupina hrá iba veľké letné festivaly a koncert v Košiciach bude jej jediným samostatným alebo nefestivalovým vystúpením, zmeny oproti megaprodukciám sa nedejú ani pre Košice!
Aj scéna bude o niečo veľkolepejšia ako minulý rok. Väčšie pódium, na šírku aj na hĺbku, vyššia strecha, od pódia bude mať svetlosť min. 11 metrov - a okrem štandardu – obrovskej zadnej plachty s motívom špirály DNA privážajú Nightwish aj obrovskú obrazovku, ktorá oproti plánom bude pýtať viac ako 40 kW elektriny navyše a bude aj poriadne ťažká! Požiadavka na zavesenie dvojtonovej 15-metrovej obrazovky prišla mimo zmluvných podmienok a organizátori si s ňou musia poradiť na poslednú chvíľu – „za behu“ !!! Avšak, aby show bola 100%-ná, musia sa podmienky hviezdy splniť. 
Efektná pyroshow bude súčasťou prepracovanej produkcie a bude súperiť so skvelými výkonmi muzikantov a speváčky Floor, takže fanúšikovia niekedy ani nebudú vedieť, kam vlastne skôr uprieť zrak ! Podľa toho, ako promotér pozná košické publikum, tipuje, že Nightwish fanúšikom pridajú nejaký ten bonus a ich skvelá show sa natiahne na 2 hodiny!
Keďže na MDD v Košiciach majú vstup na koncert deti do 120cm zadarmo, treba sa pripraviť aj na to. Bude  asi dobré kúpiť aj štople do uší, show bude nielen veľká, ale aj poriadne hlasná! Ale symfonický metal je hudba veľmi upokojujúca a navádzajúca pocity šťastia, hrozí iba troška hlasitosti, nič iné...

ALMANAC – kapela gitarového virtuóza Viktora Smolského, predstavil aj nový videoklip a veľmi sa na Slovensko tešia. Veď aj ich premiérový koncert nebude krátkych 40-50 minút, ale plných 75 minút, takže sa priaznivci gitarovej nádielky majú na čo tešiť! Minulý týždeň predstavili svoj nový klip – No more shadows.

SORRONIA z Maďarska so sympatickou Annou Király v čele. Skladba Enemy of Yourself
SYMFOBIA - Bloody Wings
TRISTANA - Fallen

Program dňa :
16:00 – otvorenie brán
17:00 – 17:40 - Tristana
18:00 – 18:40 - Soronia
19:10 – 19:55 - Symfobia
20:15 – 21:30 - Almanac 
22:00 - 23:50+ - Nightwish

Vstupenky na podujatie NIGHTWISH + ALMANAC (VICTOR SMOLSKI) + HOSTIA v predaji!

Top