Legendárna Mireille Mathieu dnes oslavuje svoje sedemdesiate narodeniny!

Dátum: 14.10.2016
Miesto konania: Incheba Expo Arena, Bratislava
Čas: 20.00 hod.
Otvorenie vstupov: 19.00 hod.

Francúzska  šansoniérka Mireille Mathieu dnes oslavuje svoje sedemdesiate narodeniny. Hudba je pre ňu splneným rozprávkovým snom. Legendárna interpretka predstaví v Bratislave už o necelé tri mesiace svoje najlepšie skladby :Mon credo, Qu`elle est belle  či Mon bel  amour d`été. 
Jej úžasný hlas sa rozoznie v bratislavskej Incheba Expo Aréne 14. októbra 2016.

Mireille Mathieu sa narodila 22. júla 1946 v Avignone, v  mnohopočetnej rodine chudobného kamenára.  Mala trinásť súrodencov. Jej otec, Roger Mathieu,  ktorý sa chcel stať spevákom, matka Marcelle Mathieu, sa starala o domácnosť. Mireille začala spievať už ako štvorročná v kostole počas polnočnej omše, neskôr rada počúvala rozhlasové nahrávky šansónových interpretov. Už ako mladá pracovala v továrni. Z peňazí, ktoré si zarobila, platila za hodiny spevu u profesorky Laury Collierovej.

Jej chudobný pôvod  sa veľmi podobal jej predchodkyni Edith Piaf, ktorá bola aj jej veľkým vzorom.
V 16 rokoch získala druhé miesto v speváckej súťaži, ktorú vyhlásil starosta Avignonu a o dva roky neskôr vyhrala rovnakú súťaž s piesňou La Vie en Rose. Pieseň o ruži spieva ako hlavnú melódiu počas svojich koncertov do dodnes.

Vďaka svojmu manažérovi Johnymu Starkovi sa v roku 1965 objavila v televízii a o rok neskôr vydala svoj album En Direct de L'Olympia. Vystupovala s orchestrom Paula Mauriata.
Jej textárom bol André Pascal, ktorý je autorom jej hitov ako „Mon crédo“, „Viens dans ma rue“, či „La premiere étoile“. André Pascal pôvodne písal texty aj pre Edith Piaf, ku ktorej bola Mireille často prirovnávaná.

Mireille nemala počas svojho života ľahkú cestu a všetko čo dosiahla bolo vďaka svojej húževnatosti a pracovitosti. Hudba je pre ňu splneným rozprávkovým snom. 
V Las Vegas Mireille Mathieu vystúpila s Frankom Sinatrom a Deanom Martinom.  Spievala aj v bývalom východnom bloku, v Zimnom paláci v Petrohrade, bola prvou speváčkou zo
západných krajín, ktorá vystúpila v Číne a v roku 1985 sa zúčastnila  aj na Bratislavskej lýre.

Mireille Mathieu patrí medzi  najpredávanejších hudobných umelcov sveta. Predala viac ako 100 miliónov hudobných nahrávok. Nahrala približne 1 200 piesní v deviatich jazykoch, spolupracovala so svetovými hudobnými osobnosťami ako sú Charles Aznavour, Barry Manilow, Paul Anka, Plácido Domingo, Julio Iglesias, Tom Jones, Peter Alexander.

Mireille Mathieu zostala slobodnou a bezdetnou dámou. Zároveň sa však najlepšie cíti medzi svojimi blízkymi. Na koncertoch ju väčšinou doprevádza jej sestra Monique.

Krásnu šansoniérku, vždy s dokonalým účesom a krásnym elegantným oblečením,  sprevádza brilantná spevácka technika a spôsob, akým už polstoročie odovzdáva a šíri tradičný francúzsky šansón.

Mireille Mathieu vystúpi v bratislavskej Incheba Expo Aréne  14. októbra 2016.

Vstupenky na MIREILLE MATHIEU

Top