TEMPERAMENTNÁ REBECA OLVERA HOSŤOM JOSE CARRERASA

TEMPERAMENTNÁ REBECA OLVERA HOSŤOM JOSE CARRERASA

Prekrásna žena s hispánskym šarmom, ale hlavne úžasná sopranistka. To je  Rebeca Olvera, temperamentná rodáčka z Mexika.
Slovenské publikum zatiaľ nemalo veľa príležitostí vidieť a počuť túto opernú divu naživo, všetko sa však zmení 8. decembra, kedy Rebeca Olvera vystúpi v Bratislave ako hosť svetového tenora José Carrerasa. Spojenie týchto dvoch jedinečných umelcov bude nepochybne fantastickým zážitkom.

Rebeca Olvera študovala na  Conservatorio Nacional de Música v Mexico City. Debutovala ako Marie v opere Gaetana Donizettiho La Fille du Régiment (Dcéra pluku) v Palacio de Bellas Artes.
V roku 2006 získala cenu divákov na medzinárodnej súťaži International Hans Gabor Belvedere Singing Competition vo Viedni. Od roku 2005 do roku 2007 bola členkou Zurich International Opera Studio, neskôr sa stala stálou členkou Zurišskej Opery.

Naštudovala roly ako Adina (L’elisir d’amore – Nápoj lásky), Norina (Don Pasquale), Berenice (L’occasione fa il Ladro – Príležitosť robí zlodeja), Giulia (La Scala di Seta – Hodvábny rebrík), Rosina (Il barbiere di Siviglia – Barbier zo Sevilly), Blonde (Die Entführung aus dem Serail – Únos zo serailu), Madame Herz (Der Schauspieldirektor – Divadelný riaditeľ), Contessa di Folleville (Il Viaggio a Reims – Cesta do Remeše), Dorinda (Orlando), Frasquita (Carmen), Despina (Così fan tutte), Isolier (Le Comte Ory) a Adalgisa (Norma).

Spolupracovala so svetoznámymi dirigentmi ako sú Ralf Weikert, Vladimir Fedoseyev, William Christie, Marc Minkowski, Nello Santi, Ádám Fischer, David Giménez, Fabio Luisi, Diego Fasolis, Franz Welser-Möst, Emmanuelle Haïm či Alessandro De Marchi a vystupovala na doskách veľkých operných domov, napr.  v Komische Oper v Berlíne, Vienna Konzerthaus, Konzerthaus Dortmund, Severance Hall či na renomovaných festivaloch Salzburg Festival, Edinburgh Festival alebo Theatre des Champs-Elysees.

Spolu s José Carrerasom Rebeca Olvera  koncertovala v rodnom Mexiku, Argentíne, Nórsku, na Cypre, v Rakúsku, Švédsku, Dánsku, Rusku, Českej republike, Poľsku a Nemecku.

Sám José Carreras o sopranistke Rebece Olvere hovorí: „Rebeca svojou muzikálnosťou, precíteným umeleckým prejavom a neuveriteľnou dávkou temperamentu poslucháčom demonštruje hlbokú spevácku vyzrelosť. Pre mňa osobne je vždy zážitkom a veľkou cťou byť s ňou na pódiu.“

Toto jedinečné hudobné spojenie sľubuje nesmierny príval harmónie, radosti a opojenia z prekrásnej hudby.

Vstupenky na koncert Rebeca Olvera a José Carreras 8.decembra 2016 v Bratislave!

Top