PI ČAJ, MILÁČIK!

 


PI ČAJ, MILÁČIK!

Bláznivý svet divadelného zákulisia.

Divadlo Nová scéna prináša 4. a 5. novembra 2016 v celoslovenskej premiére na scénu jednu z najúspešnejších francúzskych komédií posledných rokov, ocenenú Moliérovou cenou PI ČAJ, MILÁČIK!

Komédia plná gagov, slovného aj situačného humoru zavedie divákov do divadelného zákulisia a ukáže im bláznivý svet divadla z pohľadu divadelnej spoločnosti, ktorá skúša bulvárnu hru. Je niekoľko dní pred premiérou, nič nie je pripravené: technický personál je flegmatický, garderobiérka neochotná a duchom neprítomnej režisérke všetko prerastá cez hlavu. Medzi hercami vládne elektrizujúca nálada, hlavná predstaviteľka je na pokraji nervového zrútenia kvôli prvému milovníkovi - synovi producenta, ktorého si „nanominoval" do hry. Nemotorne, nesmelo, naivne a ťarbavo vchádza po prvý krát na javisko. Takto sa začína vaudeville v podaní
takmer „kalamitných" hercov. Hotová katastrofa, ale - skvelá zábava!

Režisérom a dramaturgom komédie PI ČAJ, MILÁČIK je stály spolupracovník Divadla Nová scéna Svetozár Sprušanský: „Pre divadelníkov je príjemné a pre divákov aj lákavé, vstúpiť do sveta za oponou. Poodhaliť vzťahy medzi hercami, ako aj tajomné zákulisie príprav divadelného predstavenia. Náš pohľad na divadlo je síce postavený na vtipe, sebairónii až bláznovstve ale nie je práve svet divadla plný bláznov a šialencov? Takže: Šialený kolotoč zábavy sa môže rozkrútiť! Tešíme sa na vás.“

Danielle Navarro a Patrick Haudecoeur napísali komédiu, ktorá žala veľký úspech v divadle Théâtre des Variétés v Paríži v rokoch 1991 až 1993. Hru s veľkým úspechom opäť uviedli v roku 2010 v divadle Théâtre Fontaine v réžii Patricka Haudecoeura a získala prestížnu Molièrovu cenu ako Komédia roka 2011. V roku 2013 hru znova uviedli v divadle Théâtre de la Renaissance a neskôr s ňou absolvovali niekoľkomesačné turné, po mnohých divadlách viacerých frankofónnych krajín.

V samotnom príbehu pripravovanej hry nájdeme všetko, čo v správnej komédii má byť: paroháča, milenca v skrini, ako aj zámeny osôb. Práve zámena úloh tvorí dôležitú súčasť komična celej hry.  Diváci  sa stávajú svedkami poslednej generálky pred premiérou aj samotnej premiéry. Namiesto toho, aby boli herci perfektne pripravení na deň D, dokonale popletú všetky svoje repliky a výstupy. Ich snaha sa zvrhne na smiešny a banálny, až absurdný kolotoč zábavných situácií. Akoby na javisku zavládol chaos. Ale len my vieme, že nejde o nič výnimočné - je to jednoducho: DIVADLO.

V postave režisérky Kláry sa po desiatich rokoch opäť na Novej scéne predstaví skvelá komička Zuzka Tlučková:

„Keďže počas mojej kariéry som mala možnosť pracovať s mnohými režisérmi, mám z čoho pri jej stvárňovaní čerpať. Kláru alternujem s výbornou Luciou Vráblicovou a tak na vymýšľanie komických čŕt alebo správania sa, sme dve. A ako sa hovorí "Viac hláv, viac vie...". Na skúškach sa aj nasmejeme a ja verím, že keď sa prídu diváci na komédiu Pi čaj miláčik pozrieť, budú sa smiať tiež...pretože, ako hovorí Klára, sme predurčení aby sa z našej hry stal kolosálny úspech :-)

Celoslovenské premiéry francúzskej komédie PI ČAJ MILÁČIK! uvedie Divadlo Nová scéna  4. a 5. novembra 2016.

Účinkujú:
JULIEN /syn producenta/:   Dávid Hartl/ Peter Makranský
KLÁRA /režisérka/:             Zuzana Tlučková a.h./ Lucia Vráblicová
SOFIA /herečka/:               Jana Lieskovská/Karin Olasová
RICHARD /herec/:              Pavol Plevčík
DOMINIK /herec/:              Martin Kaprálik
BRIGITA /garderobiérka/:   Miroslava Drínová
RÓBERT /rekvizitár/:          Tomáš Majláth
NANARD /inšpicient/:          Dušan Kaprálik.

Autorský tím:
Úprava a réžia:  Svetozár Sprušanský
Preklad:            Igor Navrátil
Scéna:             Dorota Cigánková
Kostýmy:         Diana Strauszová



VSTUPENKY NA PODUJATIE: PI ČAJ, MILÁČIK!

Top