VIANOCE S LÚČNICOU a jej hosťami

Dátum: 14.12.2016
Miesto konania: Koncertná sieň Slovenskej filharmónie, Bratislava,
Čas: 19.00 hod.

Cena:
1.kat.: 39,-€
2.kat.: 29,-€
3.kat.: 19,-€
4.kat.:  9,-€

Popis:
SPEVÁCKY ZBOR LÚČNICA, zbormajsterka Elena Matušová
SLOVENSKÝ KOMORNÝ ORCHESTER BOHDANA WARCHALA, dirigent Ewald Danel
Katarína Ďurdinová – soprán, Dominika Hanko – mezzosoprán, Róbert Smiščík – tenor, Gustáv Beláček - bas

Vianočný koncert speváckeho zboru Lúčnica so Slovenským komorným orchestrom Bohdana Warchala a opernými sólistami vnesie do koncertnej siene SF a do sŕdc návštevníkov koncertu pravú vianočnú atmosféru. Zaznie známy Vianočný koncert Arcangela Corelliho, Vianočná omša Juraja Zruneka, v minulosti omylom pripisovaná E. Paschovi a nebudú chýbať ani obľúbené slovenské a medzinárodné koledy.

Spevácky zbor Lúčnica je súčasťou Umeleckého súboru Lúčnica už od jeho vzniku v roku 1948. Prezentuje sa vyspelou speváckou technikou, hlasovou kultúrou a charakteristickým zvukovým prejavom. Bohatý repertoár zboru zahŕňa a cappella diela všetkých štýlových období od renesancie až po súčasnú slovenskú tvorbu.

Slovenský komorný orchester Bohdana Warchala vznikol v roku 1960 na pôde Slovenskej filharmónie. Pri jeho zrode SKO stál vynikajúci huslista Bohdan Warchal (1930–2000), ktorý ho sformoval na popredného predstaviteľa slovenského interpretačného umenia v zahraničí. Ťažiskom repertoáru orchestra bola hudba baroka, neskôr i hudba 19. a 20. storočia.

Zľavy a vstupenky pre deti, študentov, dôchodcov, zťp, zťp/s: bez nároku na zľavy.

Vstupenky na VIANOCE S LÚČNICOU a jej hosťami

Top