TOPFEST 2017 hlási návrat ku koreňom a ohlasuje BASTILLE a SKINDRED!

Dátum: 30.06. - 01.07.2017
Miesto konania: Letisko Piešťany
Čas: od 12.00 hod.
Cena permanentky:
do 31.12.2016: 40,-€
od 01.01.2017: 50,-€
na mieste: 60,-€

Štrnásť rokov na festivalovej mape Slovenska oslávi v tradičný posledný júnový víkend roku 2017 najväčší rockový festival na Slovensku TOPFEST.
V predaji sú dvojdňové permanentky do konca roka v akciovej cene. Organizátori už zverejnili aj prvé dve zahraničné mená - waleských rockerov Skindred a indierockových Bastille!
 
14. pokračovanie obľúbenej akcie, ktorú každoročne navštevujú tisícky priaznivcov kvalitnej hudby, je tradične naplánované na posledný júnový víkend – piatok 30.júna a sobotu 1. júla 2017. Budúcoročný festival Topfest sa bude opäť snažiť, aby bol skutočným hudobným  sviatkom no tentoraz už nielen pre rockerov pod Tatrami.

Dušan Drobný, organizátor: "Keď sme s festivalom začínali, pozývali sme si naše obľúbené skupiny a nepozerali sme na to, aký hudobný štýl predstavujú ako Slayer, Morcheeba, ale aj Suzi Quatro, či Kontrafakt - jednoducho všetko, čo sa nám páčilo...Následne sme počúvali hlasy návštevníkov a pritvrdili sme kapelami ako Soulfly, Apocalyptica , Megadeth či samotnými bratmi Cavalerovcami v projekte Cavalera Conspiracy. Za tých 14 rokov sme tu mali rôzne metalové žánre, speedmetalové skupiny, deathmetalové skupiny a Topfestu prischla nálepka - rockový festival. V roku 2017 sa chceme vrátiť ku koreňom - tam kde sme začínali s festivalom, ktorý bude mať len jednu jedinú oficiálnu škatuľku: hudobný festival...Možno niečo naznačili posledné roky a ešte viac by sme to chceli potvrdiť v roku budúcom - na Topfeste to bude už len o dobrej muzike - bez rozdielu štýlu. Jednoducho hudobný sviatok na začiatku leta, kde si každý nájde svoj štýl, svoju hudbu, svoju zábavu...Opäť s veľmi silným zastúpením slovenskej a českej hudobnej scény, ktorej najviac rozumieme, ale samozrejme aj so zaujímavými zahraničnými hosťami, na ktorých pracujeme. Verím, že tento krok prijmete spolu s našim pozvaním na posledný júnový a prvý júlový víkend!"

Potvrdení sú už dokonca prví dvaja zahraniční hostia a už teraz je isté, že na Topfest 2017 sa môžu tešiť fanúšikovia skupín BASTILLE a SKINDRED!

Kapela BASTILLE vznikla v roku 2010 a tvoria ju Dan Smith, Chris "Woody" Wood, William Farquarson a Kyle Simmons. Ešte pred vydaním debutového albumu prišiel na svet megahitový singel Pompeii, ktorý predznamenal zrod ďalšej hviezdnej skupiny. V marci 2013 vydali album Bad Blood, ktorý potom v novembri vyšiel aj v dvojdiskovej reedícii pod názvom All This Bad Blood. Prvá menovaná nahrávka sa dostala na vrchol britského albumového rebríčka. BASTILLE neobišla v roku 2013 ani cena BRIT Award pre nováčika roka. Tento rok v septembri vyšiel britskej indie-rockovej skupine ich v poradí druhý album Wild World, z ktorého už ponúkli tri single: Good Grief, Fake It a Send Them Off!

Druhým ohláseným zahraničným hosťom Topfestu je waleská skupina okolo speváka Benjiho Webba, prezentujúca sa muzikou, ktorá v sebe mieša alternatívny rock, metal, punk rock a reggae, alebo ako ich štýl s obľubou označuje frontman a zakladateľ Benji "nu-reggae", či "ragga metal". Známi sú svojou energickou show, ktorá vtiahne každého fanúšika pod pódiom a v roku 2011 im vyniesla titul časopisu Metal Hammer Best Live Band.
V Piešťanoch ponúknu strhujúcu show s prehliadkou svojich 6-tich doteraz vydaných albumov.

Nielen Bastille a Skindred, ale aj mnoho ďalších skvelých mien prinesie 30.júna a 1.júla
na letisko Piešťany hudobný festival TOPFEST

Permanentka 30.06.-01.07.2017 TOPFEST 2017

Top