Topfest oznamuje ďalšie mená: Gogol Bordello, Horkýže Slíže a Citron

Topfest oznamuje ďalšie mená:
Gogol Bordello, Horkýže Slíže a Citron

Topfest pokračuje v odkrývaní tohtoročného programu a prostredníctvom nečakaných hudobných prekvapení naďalej potvrdzuje prerod z rockového na multižánrové podujatie. Po menách ako Bastille, Skindred či Karel Gott pribúda do programu multietnická rómska punková hudobná smršť Gogol Bordello, ktorá na Slovensko pricestuje až z New Yorku.

Ťažko by ste hľadali výstižnejšiu definíciu pojmu „hudobná smršť“...
Gogol Bordello je 8-členná rómska formácia, ktorej tvorba je najčastejšie škatuľkovaná ako „gypsy punk“. Hoci je skupina pôvodom z New Yorku, jej členovia sú pestrou zmesou imigrantov z východnej Európy. Obľúbený multi-etnický projekt je inšpirovaný rómskou kultúrou a známy svojimi búrlivými koncertmi. Pre skladby Gogol Bordello sú charakteristické harmonika a husle v kombinácii s bicími, elektrickými gitarami a so žánrovou prímesou punku, dub stepu a kabaretu. 
Headlinerom formácie je charizmatický ukrajinský emigrant Eugene Hütz, známy tiež z filmovej snímky Everything Is Illuminated či z dokumentu o punkovej scéne v New Yorku Kill Your Idols.
„Sila emócií, ktoré dokáže Gogol Bordello preniesť na divákov, je strhujúca. V line-upe Topfestu budú jedným z najneprehliadnuteľnejších zjavov,“ hovorí organizátor Dušan Drobný na margo netradičnej kombinácie rómskej kultúry a punkovej hudby v programe Topfestu.

Vo Wembley s Madonnou
Skupina je na scéne od roku 1999 a na konte má päticu štúdiových albumov Voi-La Intruder (1999), Multi Kontra Culti vs. Irony (2002), Gypsy Punks: Underdog World Strike (2005), Super Taranta! (2007) a Trans-Continental Hustle (2010).
Jednou z prelomových skladieb Gogol Bordello je singel Start Wearing Purple, vďaka ktorému kapela prenikla na britskú scénu.
Medzi najsledovanejšie videoklipy Gogol Bordello patria:
American Wedding ,
Immigraniada ,
Pala Tute
či Wonderlust King.
Kapela má za sebou dokonca spoluprácu s Madonnou. 7. júla 2007 počas koncertu Live Earth si ju na legendárny londýnsky štadión Wembley Madonna pozvala, aby spoločne odohrali pieseň La Isla Bonita / Lela Pala Tute.

Do line-upu Topfestu v týchto dňoch pribúdajú i ďalšie mená – tentokrát zástupcovia domácej, slovenskej i českej hudobnej scény. Návštevníci sa môžu tešiť na vystúpenie skupiny Horkýže Slíže aj na koncert legendy československého hard rocku a heavy metalu, českú formáciu Citron. 

Festival Topfest 2017 sa uskutoční v dňoch 30. júna - 1. júla na piešťanskom letisku.
Vstupenky na podujatie TOPFEST 2017 v predaji!

Top