Janko Lehotský oslávi 70-tku veľkolepým koncertom!




















Janko Lehotský oslávi 70-tku veľkolepým koncertom!


Janko Lehotský - spevák, hudobník, skladateľ sa v apríli tohto roka dožíva krásneho jubilea 70 rokov. Na túto príležitosť pre neho kamaráti Ľubo Belák a Jozef "Dodo" Šuhajda chystajú megakoncert pod názvom Janko Lehotský 70. V bratislavskej Hant Aréne sa 25.apríla zíde celá plejáda hudobných gratulantov, medzi ktorými nebudú chýbať mená ako IMT Smile, Petr Janda, Katka Knechtová, Hex, Pavol Hammel, či Marián Čekovský.


Janko Lehotský - neodmysliteľný člen skupiny Modus a pre jeho neopakovateľný dar reči aj obľúbený hosť rôznych talk show sa narodil v Bratislave 16.apríla 1947.
Od ukončenia štúdia tanca a hry na klavíri na bratislavskom konzervatóriu pôsobil ako hudobník v slobodnom povolaní.

Začínal v skupinách Ľubo Belák Sextet, New Blues Five a Gentlemeni. No najznámejším sa stala jeho hitová spolupráca s Marikou Gombitovou a Mekym Žbirkom na konci 70-tych a začiatku rokov 80-tych v skupine Modus.
Veľký sen mora, Dievčatá, Kapely starnú, Úsmev, či ocenený "Hit storočia" Vyznanie to je len zopár skvelých skladieb, ktoré sa zrodili v tom období a zostali hitmi dodnes.

Všetky jeho najväčšie hity zaznejú určite aj na megakoncerte s viac ako dvadsiatkou gratulantov, z ktorých sú už dnes známi a potvrdení: IMT Smile, Petr Janda, Mária Čírová, Katka Knechtová, Peter Lipa, Peter Cmorík, Fragile, Lukáš Adamec, Hex, Martin Chodúr, Horkýže Slíže, Lešek Semelka, Lenny, Marián Čekovský, Martin Harich, Katka Hasprová, Mirka Partlová, Polemic, Pavol Hammel, Marián Greksa, Jožko Paulíny, Ivona Novotná, Janko Hangoni...

Dramaturg koncertu Jozef "Dodo" Šuhajda: "Základnú kostru koncertu už máme spoločne s Ľubom Belákom a pravdaže aj oslávencom Jankom vystavanú - ešte možno pribudnú nejakí hostia, ale môžem povedať, že už teraz si lámeme hlavy nad tým, ktorým jeho hitom máme dať prednosť, aby sme tam neboli na koncerte do rána...Každý z gratulantov by mal zaspievať minimálne jednu jeho skladbu - myslím, že to bude po Peterajovej 70-tke ďalší z nezabudnuteľných koncertov, ktoré sa už nemajú šancu nikdy zopakovať...".

Jedinečný megakoncert Janko Lehotský 70 prináša agentúra Topfest už 25.apríla 2017 o 19:30hod. v Hant Aréne Bratislava. Vstupenky v sieti Ticketportal sú v cenách 25€ a VIP sedenie pred pódiom 50€  v predaji od 1.februára.

Vstupenky už v predaji!

Top