Nezabudnuteľný Drupi ďalším zahraničným hosťom Lodenice

Nezabudnuteľný Drupi ďalším zahraničným hosťom Lodenice

Talianska spevácka legenda Drupi je ďalším ohláseným zahraničným hosťom obľúbeného rodinného festivalu Lodenica, ktorý sa koná už tradične na záver festivalového leta v piešťanskej lodenici.

Exotický, hlboký, chrapľavý hlas - to je nezameniteľná identifikácia talianskej legendy, ktorá sa v našich končinách preslávila najmä duetom s Hankou Zagorovou pod názvom Setkání.

Giampiero Anelli známejší pod umeleckým menom Drupi sa narodil 10.augusta 1947  a ako čerstvý sedemdesiatnik vystúpi v prvú septembrovú sobotu na našom najväčšom country, folkovo, trampskom festivale, ktorý sa posledné roky stále viac otvára aj pre ďalšie hudobné štýly.

Pesničkár Drupi prinesie svoje najväčšie hity Piccola e fragile, Sereno e, Sambario, Due, Come va, či Soli.

Už v roku 1973 začala jeho sólová kariéra, ktorá odštartovala ako inak pre taliana - na festivale San Remo, no nebol to veľkolepý štart.
V bývalom Československu absolvoval mnohé koncerty a turné a stále sa sem rád vracia, no málokto vie, že je jedným z mála talianskych interpretov, ktorí prerazili aj vo Veľkej Británii a to so skladbou, ktorá len pár mesiacov predtým úplne prepadla pri jeho debute v San Reme. Dnes je z nej ďalší úspešný hit Vado via...

Okrem Drupiho hitov sa fanúšikovia tohtoročnej Lodenice môžu tešiť aj na overených hostí festivalu ako Lenka Filipová, Taxmeni, Miki Ryvola a Nezmaři a mnoho ďalších.

Festival Lodenica sa koná v dňoch 31.8. - 2.9.2017 v areáli autokempingu piešťanskej lodenice. Trojdňové permanentky sú dostupné v sieťach Ticketportal a Predpredaj.sk v cene 20€, jednodňové vstupenky v cene 17€ a k dispozícii sú aj trojdňové VIP permanentky za 50€. 

Top