Legendárna skupina The Beach Boys po takmer 50 rokoch v Bratislave !

Legendárna skupina  The Beach Boys po takmer 50 rokoch v Bratislave !

 13. 06. 2017 vystúpi v bratislavskej Incheba Expo Aréne legendárna kalifornská skupina The Beach Boys na čele so svojím frontmanom Mikom Lovom.


Americká rock&rollová skupina The Beach Boys vznikla v roku 1961  v kalifornskom Hawthorne. Preslávila sa bezstarostnými piesňami ako Good Vibration, či  Surfin' USA. Po takmer päťdesiatich rokoch sa vráti do Bratislavy a spolu so zakladajúcim členom Mikom Lovom  budete môcť spomínať na pohodovú atmosféru Kalifornie šesťdesiatych rokov.
Skupinu založil Brian Wilson spolu s bratmi Carlom a Dennisom, bratrancom Mike Lovom a kamarátom Al Jardinom. Počas krátkeho obdobia  sa stala kapela najpopulárnejšou americkou skupinou a vo svetovom meradle sa s ňou mohli porovnávať jedine The Beatles. Ich silnou stránkou boli úžasné melódie a originálne koncipované harmonické vokály, ktorými sa inšpirovali aj iné skupiny. Postupne sa od textov piesní o surfovaní, rýchlych autách a krásnych dievčatách presunuli do pozície predstaviteľov progresívneho pokroku druhej polovice 60. rokov. Hudobná tvorba skupiny sa stretla s pozitívnym hodnotením hudobnej kritiky a je hudobným vzorom pre mnohých hudobníkov nasledujúcich generácií.
Pod vedením Mikea Lova The Beach Boys majú stále neuveriteľne nabitý program koncertov. V priemere odohrajú až 150 predstavení ročne a to od slnečných letných festivalov až po gala oslavy Nového roku a špeciálne show po celom svete. V roku 1974 Mike Love albumom Endless Summer nadchol už druhú generáciu fanúšikov Beach Boys, takže aj v súčasnosti sú ich koncerty vypredané.
Okrem koncertovania sa  Beach Boys venujú aj charitatívnej činnosti cez nadáciu frontmana Mika Lova, ktorá podporuje národné environmentálne a vzdelávacie iniciatívy. Taktiež významne prispeli Červenému krížu v prospech obetí hurikánu Katrina a ďalšími príspevkami podporili obete zemetrasenia  na Haiti. 
 The Beach Boys  pricestujú opäť na Slovensko v lete 2017 a aj po takmer päťdesiatich rokoch na hudobnej scéne ukážu v Bratislave všetkým fanúšikom, že nestratili nič zo svojej ľahkosti a tvorivosti. Všetci obdivovatelia tejto skupiny sa môžu tešiť na ich najväčšie hity a skvelú atmosféru.
 Okrem zakládajúcich členov Beach Boys ako je Mike Love (spev) a Bruce Johnston (spev / klávesy) v kapele v  súčasnosti budete počuť aj tieto  známe mená: Jeffrey Foskett (gitara / spev), Brian Eichenburger (basová gitara / spev), Tim Bonhomme (klávesy / spev), Jan Cowsill zo skupiny The Cowsills (bicie / spev) a Scott Totten (gitara / spev).

13. júna 2017 Incheba Expo Bratislava

 Vstupenky v sieti Ticketportal (https://www.ticketportal.sk/performance.aspx?idp=157224)

Top