THE KING´S SINGERS - Viva Musica! festival

Prvým potvrdeným účinkujúcim Viva Musica! festivalu sú dvojnásobní držitelia Grammy, legendárni The King’s Singers

 

  

Najslávnejší a cappella súbor, svetoznámi The King‘s Singers, prichádzajú do Bratislavy! Predstavia sa 7. júla 2017 vo Veľkom evanjelickom kostole.

 

Legendárne britské vokálne zoskupenie, ktorého vznik je datovaný do roku 1968, sa viaže s prestížnym King's College v Cambridge. Počas takmer 50-ročnej histórie sa v 6-člennom súbore vystriedalo niekoľko špičkových spevákov a v súčasnosti jeho repertoár obsahuje viac ako 2 000 diel rôznych hudobných žánrov. Súbor je celosvetovo uznávaný práve pre svoju jedinečnosť, virtuozitu, dokonalú súhru hlasov a typický britský šarm. Na svojom konte majú okrem dvoch cien Grammy aj cenu MIDEM Award a mnohé ďalšie ocenenia. V roku 2013 boli zapísaní aj do prestížnej Gramophone Hall of Fame.

 

Súčasťou 13. ročníka budú aj obľúbené koncerty v Sade Janka Kráľa – Hudba v sade (všade), koncerty najlepších študentov konzervatórií z celého Slovenska v rámci série Viva Musica! festival Grand Prix a nový projekt Viva Ulica!. Minulý rok sa vďaka novým projektom počet koncertov rozšíril z 9 na 26 v rámci celého Bratislavského kraja a tento rok ich organizátori plánujú ešte viac.

 

Poznáme prvých finalistov Súťaže študentov konzervatórií SR a držiteľov ocenenia

Viva Musica! festival Grand Prix

 

Viva Musica! festival sa minulý rok stal oficiálnym partnerom renomovanej Súťaže študentov konzervatórií Slovenskej republiky a pre túto príležitosť vytvoril špeciálne ocenenie s názvom Viva Musica! festival Grand Prix. Víťazi minulého ročníka odohrali v rámci rovnomennej koncertnej série koncerty v deviatich mestách Bratislavského a Nitrianskeho samosprávneho kraja.

 

Kompletný zoznam tohtoročných laureátov Viva Musica! festival Grand Prix spoznáme síce až koncom marca, no po úvodných finálových kolách, ktoré sa uskutočnili na konzervatóriách v Žiline a v Banskej Bystrici, sú už známe mená prvých víťazov. Sú nimi:

·         Jozef Piták (hra na akordeóne), Konzervatórium J. L. Bellu v Banskej Bystrici

·         trio Imrich Farkaš, Emil Hasala, Erik Hasala (husle, viola, kontrabas), Súkromné konzervatórium D. Kardoša v Topoľčanoch

·         trio Klára Jasenčáková, Albín Blaho, Radka Kováčová (flauta, klarinet, klavír), Konzervatórium v Bratislave

 

Cieľom tejto koncertnej platformy je motivovať študentov hudobného umenia venovať sa klasickej hudbe, podporovať rozvoj ich profesionálneho umeleckého prejavu a ich prezentáciu na verejnosti mimo priestorov školy a zároveň prispievať k šíreniu a prezentácii klasickej hudby a slovenského interpretačného umenia v slovenských mestách.

 

Viva Musica! festival má za sebou 12 úspešných ročníkov, v rámci ktorých sa uskutočnilo 135 koncertov v Bratislavskom kraji. Vystúpilo na ňom viac ako 250 špičkových domácich a zahraničných sólistov, umeleckých zoskupení a orchestrov, pričom koncerty festivalu počas jeho doterajšej histórie navštívilo viac ako 110 000 divákov.

 

Viva Musica! festival predstavuje jedinečný koncept mestského letného hudobného festivalu, ktorého hlavnú myšlienku možno zhrnúť do dvoch slov – klasika inak. Festival vznikol v roku 2005 s ambíciou vytvoriť letný festival s naozaj hodnotným umeleckým prínosom, ktorého cieľom je každoročne na Slovensko prinášať kvalitnú hudbu a vystúpenia špičkových domácich a svetových umelcov. Viva Musica! dnes patrí k najväčším medzinárodným hudobným festivalom na Slovensku a teší sa neustále rastúcemu záujmu širokej poslucháčskej verejnosti.

 

Viva Musica! festival a projekty Viva Musica! festival Grand Prix a Hudba v sade (všade) z verejných zdrojov podporuje Fond na podporu umenia.

 

Vstupenky na podujatie THE KING'S SINGERS už v predaji!

Top