Foster the People odohrajú v júli exkluzívny koncert v Bratislave

Foster the People odohrajú v júli exkluzívny koncert v Bratislave

Kým sa fanúšikovia americkej formácie Foster the People dočkajú tretej štúdiovky, skupina vystúpi počas roka na sólových koncertoch aj niekoľkých festivaloch. Počas svojho letného pobytu v Európe odohrajú 5. júla exkluzívnu šou v Bratislave.

Foster the People sa preslávili virálnym úspechom pesničky Pumped Up Kicks. Namiesto toho, aby ťažili z jej úspechu, zatvorili sa do štúdia, kde pripravili debutový album Torches (2011). Následovali vypredné koncerty, umiestnili sa v Top 10 albumového rebríčka Billboard 200 a získali tri nominácie na Grammy Awards. V roku 2014 vydali nemenej úspešný album Supermodel. „Chceli sme dokázať, že nie sme skupina jedného hitu,“ nechal sa počuť dávnejšie líder skupiny Mark Foster.

Fanúšikovia sa nevedia dočkať novej platne a dokazujú to aj početné komentáre kapelových profiloch na sociálnych sieťach. Zatiaľ si však budú musieť počkať, pretože ako Mark Foster potvrdil v nedávnom rozhovore, ešte len na začiatku. „Pre nový album sme zložili viac ako momentálne potrebujeme. Máme asi 70 nápadov, ktoré teraz triedime. Z nich sa dostane tak 11 alebo 12 na nový album.“ Doposiaľ je ptovrdené, že nový singel vyjde v apríli tohto roka.

Skupina nemá v tomto roku zatiaľ ohlásených veľa koncertov, čo súvisí s prípravami novinky. V lete sa však objavia v Európe a pri tejto príležitosti vystúpia na sólovom koncerte v bratislavskej Refinery Gallery. O koncert Foster the People sme sa snažili už niekoľko rokov. Oslovili sme ich ešte v minulom roku a keď sme už ani nedúfali, napísali nám, že prídu radi odohrať túto exkluzívnu klubovú show v Bratislave,“ pozýva na koncerty Michal Očovan z usporiadateľskej agentúry ProMusic.

Foster the People založil Mark Foster v roku 2009 v Los Angeles. Skupina zožala obrovský úspech v roku 2011 s ich debutovým albumom Torches, z ktorého sa predalo viac ako dva milióny kusov albumov a viac ako desať miliónov kusov singla "Pumped Up Kicks". Ten bol v tom roku vyhlásený aj za hymnu roku 2011 magazínom SPIN a nasledovali po ňomďalšie úspešné single "Don't Stop (Color On The Walls)", "Houdini" a "Helena Beat". Foster the People získali tri nominácie na Grammy za ich monumentálny debut, v kategóriách Best Alternative Album, Best Pop Duo/Group Performance za “Pumped Up Kicks” a Best Short Form Music Video for “Houdini.”

 

Zatiaľ posledný album "Supermodel" vyšiel v marci 2014 a produkoval ho Paul Epworth známym zo spoluprác s umelcami ako Adele, Paul McCartney, U2, Bruno Mars, Cold Play a v neposlednom rade aj na ich debutovom albume "Torches". Album nahrávali na viacerých miestach po celom svete a nakoniec dosiahol na tretie miesto amerického albumového rebríčka. Singel "Coming of Age" a "Best Friend" dosiahli Top 10 v alternatívnych hitparádach.


Vstupenky na podujatie Foster the People už v predaji v sieti Ticketportal!

Top