Topvar Žákovic Open 2009

Ska na Topvar Žákovic Open – import zo zahraničia.

Festival Topvar Žákovic Open je mnohožánrový a svoje neodmysliteľné miesto na ňom má aj „škatuľka“ ska. V tomto roku organizátori využili „služby“ dvoch zástupcov tohto štýlu spoza našich hraníc smerom na juh, čo spestrilo štruktúru prevažne slovensko-českého festivalu.
Ťahákom piatkového programu bude jedenásťčlenná maďarská formácia Pannonia Allstars Ska Orchestra, ktorá patrí vo svojej krajine k absolútnej špičke. Ich vystúpenia na najväčšom stredoeurópskom festivale Sziget patria každoročne k domácim vrcholom a priestor pred pódiom je vždy preplnený nadšenými fanúšikmi. Veľmi chytľavé melódie plné energie si našli miesto aj za hranicami krajiny a kapela sa stala multikultúrnou, tak ako aj žáner v ktorom je doma.
Druhý účinkujúci sa predstaví v sobotu a tešiť sa môžeme na strhujúcu show z Apeninského polostrova. Talianska Persiana Jones už niekoľko rokov úspešne koncertuje po celej Európe a veľmi dobre je známa aj fanúšikom na Slovensku, návštevnosť jej webových profilových stránok presahuje stotisícové hodnoty, čo iba dokazuje nesmiernu popularitu. Ich pohľad na ska je okorenený prvkami punku, takže si kapela a diváci na koncertoch nemôžu ani trošku vydýchnuť. Obe skupiny sme mohli vidieť aj na slovenských festivaloch Pohoda či Hodokvas, ich návrat na tuzemské pódium iba dokazuje, že sa im u nás páči a fanúšikovská obec sa neustále rozrastá. Priaznivci jamajských rytmov si teda prídu na svoje, ale veríme, že si z programu festivalu, konajúceho sa 24.-25. júla v Trenčianskych Bohuslaviciach vyberiete viac.   

Lístky/Tickets

Viac info na www.zakovicopen.sk

Pannonia live: http://www.youtube.com/watch?v=EzKuub0jAx8&feature=related
Persiana live: http://www.youtube.com/watch?v=fdb45vBabzs

Top