PET SHOP BOYS

Po Depeche Mode ďalšia legenda na Slovensku:
PET SHOP BOYS!

Slovenskí fanúšikovia elektronického popu budú mať tento rok Vianoce až trikrát! Nielenže ich opäť svojim koncertom potešili Depeche Mode, ale 1.decembra sa po prvýkrát na Slovensko chystá aj najúspešnejšie duo svetovej pop music Pet Shop Boys, ktoré vystúpi
v bratislavskej Sibamac Aréne!

Kritika radí anglické pop duo popri Depeche Mode a New Order medzi tri najvplyvnejšie formácie zlatej éry elektronického popu a nie nadarmo sú označovaní za „fabriku na hity“, stačí spomenúť len niektoré skladby ako West End Girls, It´s A Sin, Always On My Mind, Suburbia, Domino Dancing, So Hard, Being Boring alebo Go West.
Na jar tohto roka získali jedno z najrešpektovanejších hudobných ocenení British Awards za neoceniteľný prínos hudbe a pár dní na to vydali svoj najnovší album Yes, na ktorého podporu sa vybrali na celosvetové turné nazvané Pandemonium Show.
Organizátor koncertu Miro Tomaškovič: „Napriek tomu, že ide o turné na podporu nového albumu, v programe sú prevažne ich najväčšie hity, ktoré odprezentujú na vlastnej pódiovej show, pripravenej špeciálne pre toto turné.“ Pet Shop Boys sa na historicky prvé stretnutie so slovenským publikom tešia, o čom svedčí aj ich oficiálna webová stránka, na ktorej od včera avizujú bratislavský koncert na titulnej stranke. Spoluorganizátor Braňo Jančich  ku koncertu dodáva:Chýbať nebudú obrovské obrazovky a podľa toho čo sme videli – čaká nás fascinujúca show podobná tej, ktorú predviedli na Brit Awards...“

Pet Shop Boys to sú viac ako dve desiatky hitov od dvoch „náhodných“ známych... Hráč na klávesy Chris Lowe a spevák Neil Tennant sa totiž stretli po prvý krát úplne náhodou v roku 1981 v obchode s elektronikou na londýnskej Kings Road. Objavili spoločný záujem o elektronickú hudbu a začali spolu tvoriť piesne. Najskôr sa volali West End, no čoskoro názov zmenili na Pet Shop Boys – inšpirovaní priateľom, ktorý pracoval v obchode s domácimi zvieratami.
Ich prvý singel West End Girls vyšiel v roku 1984, ale úspech sa nedostavil. Nahrávacia spoločnosť chcela novú pieseň, no Neil a Chris boli presvedčení, že úspech tejto skladby ešte len príde a urobili nový mix a ten sa v roku 1986 stal ich prvým number one hitom.
To bol prvý krok k tomu, aby sa z nich stalo najúspešnejšie duo svetovej pop music. Ďalšie number one hity prišli so singlami It´s A Sin, Heart, Always On My Mind a Go West. V roku 1999 odštartovali veľký comeback s albumom Nightlife a úspešné svetové tour trefne nazvané: Nightlife On Tour 99/00. Aktuálny album Yes vyšiel v marci 2009 a bol predzvesťou aktuálneho svetového tour Pandemonium Show.

Skalní fanúšikovia by sa mali vzhľadom na limity NTC Sibamac Arény poponáhľať - vstupenky na koncert PET SHOP BOYS v cenách od 35 € sú v predpredaji v sieti Ticketportal!

Najväčšie hity PET SHOP BOYS v ich oficiálnom Medley mixe: http://www.youtube.com/watch?v=QCNITpunToY&feature=channel

Top