DIANA KRALL

DIANA KRALL SVOJOU HUDBOU VYZNÁVA LÁSKU MANŽELOVI

Už o mesiac v Bratislave vystúpi geniálna speváčka, skladateľka a jazzová klaviristka, Diana Krall. Na svojom koncerte predstaví okrem iných hlavne skladby z jej ostatného albumu „Quiet Nights“, ktorý nežne nazýva ľúbostným listom venovaným jej manželovi, popovému intelektuálovi Elvisovi Costellovi. Krall, verná titulu svojmu odkazu, už v prvej skladbe „Where or When“ dáva svojim vokálom veľkú dávku zvodnosti a je hlas sa nesie ponad hudbu orchestra s istou dávkou naliehavosti. Zvyšok albumu –vrátane skladby „The Boy From Ipanema“- klasickej bossa novy, v ktorej Diana zmenila v názve dievča za chlapca (slávna skladba sa originálne volá „The Girl From Ipanema“), je taktiež aranžovaný v rovnako romantickej atmosfére, čím sa z tohto albumu „Quiet Nights“ stáva ideálne CD na počúvanie počas dlhých tichých nocí.
K nahratiu tohto albumu sa Diana Krall inšpirovala na svojej ceste do Brazílie v roku 2007. Túto krajinu s celým jej hudobným potenciálom si Krall zamilovala od počiatku. „Brazília a jej hudba je úžasná vo svojej rozmanitosti a celistvosti zároveň. Bossa novy si spievajú na uliciach teenageri rovnako ako ich starí rodičia, čím sa stávajú neodmysliteľnou súčasťou ich každodenného života,“ – hovorí Diana Krall.
Túto atmosféru  a tiež aspoň malý kúsok svojich momentálnych pocitov sa kanadská speváčka snažila preniesť na tento album. „Je pre mňa úplne prirodzené zhmotniť v hudbe, ktorú robím, reflexiu toho, čo momentálne prežívam. Môj život je práve teraz úžasný, niekedy mám pocit, že už nemôže byť lepší.“
Viac info: www.xl.sk

Vstupenky/tickets na DIANA KRALL

Top