DRACULA

                                                                       DRACULA


                                 Najslávnejší muzikál všetkých čias  prichádza po rokoch na Slovensko.
 
Mystický príbeh kniežaťa Draculu  priťahuje od prvých okamžikov svojho vzniku tvorcov všetkých umeleckých žánrov. Tajuplný príbeh plný romantiky, strachu ale i nekonečnej lásky sa rozvíja aj v tomto muzikály.
Dracula – Transylvánsky upír, v ňom nie je zobrazený ako necitlivé monštrum, ktoré trpí za krvavé činy svojej minulosti, ale ako nadprirodzená bytosť, ktorá ťažko nesie bremeno večného života a nedostatok naozajstnej lásky.
Jeho príbeh prechádza cez niekoľko storočí od tragických momentov, keď jeho túžba po moci zničí jeho pozemské bytie a prekliatie z neho urobí na veky po krvi túžiaceho upíra.
Počas dlhých rokov sa jeho myšlienky a názory na svet menia. Z krvilačného bojovníka sa stáva sarkastický filozof. Jeho príbeh sa neuzatvára na konci 19. storočia tak, ako je to v knihách, ale pokračuje cez našu súčasnosť a končí v presne neurčenej budúcnosti.
Najúspešnejší muzikál DRACULA - príbeh plný kúziel, lásky, krvavých bojov i krutých názorov na svet  s nádhenými kostýmami a kulisami ktorý videlo viac ako milión divákov prichádza 15. mája 2010 do košickej Steel Arény. Vstupenky v sieti ticketportal už čoskoro.

Hudba:             Karel SVOBODA
Text:                Zdeněk Borovec
Libreto:           Zdeněk Borovec, Richard Hes
Réžia:              Jozef BEDNÁRIK

 

Top