Mestské Divadlo P.O.Hviezdoslava

Predstavenia v Mestskom Divadle P.O.Hviezdoslava

MOBIL
13.1.2010 o 19.00 h
Mestské divadlo P.O.Hviezdoslava Bratislava

Mestské divadlo Žilina / Autor: Sergi Belbel
Hrajú:
Jana Oľhová, Iveta  Pagáčová,  Eva Gašparová, Ján Dobrík v alernácii Boris Zachar
Teroristický útok na letisku a mobilné telefóny bizarne prepoja a radikálne zmenia osudy a správanie štyroch obyčajných ľudí. Všetky t postavy inscenácie si svoj život nevedia predstaviť bez mobilného telefónu. Mobilný telefón je  prostriedkom prepojenia, spojenia, zaznamenávania, hry, sledovania, kontroly, posadnutosti, ale hlavne úniku od prirodzeného a priameho stretnutia.
 Hra je predovšetkým silným a konkrétnym osobným príbehom štyroch ľudí. Hovorí o komplikovanej rodičovskej láske; o neexistencii vzťahov; o ľuďoch, ktorí si radšej zavolajú, akoby sa mali stretnúť; o virtuálnej realite, do ktorej sa ľudia utiekajú. Je príbehom o nehe a príťažlivosti, ktorá vzniká medzi cudzincami; príbehom o intimite, ktorá sa stáva verejnou.
Vstupenky na predstavenie Mobil

ZABUDNUTÝ ČERT
17.1.2010 o 15.00 h
Mestské divadlo P.O.Hviezdoslava Bratislava

Staré divadlo Nitra / Autor:
Jan Drda
Zabudnutý čert, alebo rozprávka o tom, že aj čert je iba človek ! Rozprávková komédia pre deti od 4 rokov. Dej príbehu o Zabudnutom čertovi je veľmi známy a jednoduchý. V starom zabudnutom dome žije už niekoľko storočí čert – Trepifajksel, ktorý má svoju „ minútu slávy „ už dávno za sebou. Kedysi strašil, no dnes už nemá koho, a pretože v pekle na neho zabudli, žije si pohodlne v chalupe, živí sa chrobákmi, žabami a všetkým, čo v lese nájde či uloví... Tento pohodlný život mu však naruší príchod baby Plajznerky. Tá ho i vďaka svojmu kulinárskemu umeniu postupne „poľudští“,naučí ho pracovať a žiť v spoločnosti ľudí... V jedno nedeľné popoludnie, však túto idylu naruší náhodné stretnutie sa Trepifajksla, teraz už Matesa, s iným čertom, ktorý ho prinúti vrátiť sa do pekla k Luciferovi. Nešťastnému čertovi sa nechce, no musí....

Vstupenky na predstavenie Zabudnutý čert

POLYLOGUE

18.1.2010 o 19.00 h 
Mestské divadlo P.O.Hviezdoslava Bratislava

Divadlo P.A.T. Prievidza / Scenár a réžia: Sláva Daubnerová
Hrajú:
Emil Píš, Robert Roth, Sláva Daubnerová
V inscenácií sú použité texty z knihy Jona Fosseho Melancholie (Dauphin, 2007)
Scénický koncept „Polylogue“ vznikol podľa románu nórskeho autora Jona Fosseho Melanchólia, nazvaného podľa psychiatrickej diagnózy nórskeho krajinkára Larsa Herterviga (1830-1902). Román nie je biografiou, ale fiktívnou sondou do vnútorného sveta nórskeho maliara, skutočnej postavy nórskeho umenia 19.ho storočia, vo svojej dobe outsidera a mentálne narušeného človeka, ktorého diela dnes visia v Národnej galérii v Osle. Fosseho záznam roztrieštených myšlienok umelca pred a po duševnej kríze inšpiroval k vytvoreniu rekonštrukcie kľúčových udalostí, ktoré k tejto duševnej kríze viedli: neschopnosť tvoriť a nenaplnený emocionálny vzťah s mladučkou Helenou.


Vstupenky na predstavenie POLYLOGUE

REALITY SHOW
20.1.2010  o 19.00 h
Mestské divadlo P.O.Hviezdoslava, Bratislava

Divadelný spolok Frída Brno / Scenár a réžia :
Jakub Nvota
Hrajú: Judita Hansman, Jakub Nvota, Václav Trnavský, Radim Novák a Martin Trnavský
Bláznivá komédia odzrkaľujúca absurdné televízne reality show. Dvaja bratia sa nečakane stretávajú v dome svojich rodičov, aby ho postrážili počas ich neprítomnosti. Skôr ako sa stihnú dohodnúť, ktorý z nich odíde domov, zistia, že sú v dome zamknutí a nevedomky sa stali účastníkmi reality show “Rodinné štěstí”. Tá spočíva v tom, že sa rodina nechá dobrovoľne zamknúť na desať dní do domu a celý národ sleduje ich správanie pomocou tajne nainštalovaných kamier a hlasuje o najobľúbenejšieho súťažiaceho, ktorý získa milión korún.
Vstupenky na predstavenie Reality Show

VSTUPTE, Neil Simon
24.1.2010  o 19.00 h
Mestské divadlo P.O.Hviezdoslava, Bratislava

Hrajú:  Petr Nárožný  Ladislav Mrkvička, Jan Čenský, Libuše Švormová
Jedna z najúspešnějších komédií slávneho amerického dramatika  je plná gagov a vtipných situácií. Rozpráva o nekončiacich patáliach dvoch klaunov na dôchodku, ktorí sa po jedenástich rokoch opäť schádzajú, aby pre televíziu natočili svoje najvydarenejšie číslo – svoju labutiu pieseň.  Starí páni sa však nevedia na ničom dohodnúť a zisťujú, že i keď sa majú radi, sú natoľko tvrdohlaví  a neústupčiví, že sa vzájomne iba dráždia.
Hra nie je  len vtipnou štúdiou dvoch komikov  na dôchodku.Príjemne  a nenásilne oslovuje mladých, aby si mnohé veci uvedomili a starých, aby nepodliehali trápeniu  a strachu zo starnutia. Prináša výbornú atmosféru a humor, na ktorom sa divák naozaj z chuti a úprimne zasmeje. Vo filmovom spracovaní hry - The Sunshine Boys si komických a tvrdohlavých pánov zahrali Woody Allen a Peter Falk.
Vstupenky na predstavenie VSTUPTE

Tajomstvo Grety Garbo, MIRO GAVRAN
25.1.2010  o 19.00 h
Mestské divadlo P.O.Hviezdoslava Bratislava

Divadlo Jána Palárika Trnava
Účinkujú:
Anna Javorková, Dušan Jamrich, Edita Borsová, Jozef Bujdák v alternácii Branislav Bajus
Tajomstvo Grety Garbo je najnovšou divadelnou hrou významného chorvátskeho dramatika Mira Gavrana, známeho u nás predovšetkým dvojicou úspešných komédií ´´Všetko o mužoch´´ a ´´Všetko o ženách´´.
Jej dej sa odohráva  v čase, keď je starnúca  a depresiami trpiaca hollywoodska hviezda, ktorá už štrnásť rokov nestála pred kamerou,  donútená rekapitulovať svoj život.
Divák v hre nájde odpoveď na otázku prečo Greta Garbo opustila opojný svet filmových ateliérov, nazrie do tajných zákutí jej citového života a dozvie sa aj o jej tajnej osudovej láske a bláznivej myšlienke vrátiť čas naspäť.
Vstupenky na predstavenie Tajomstvo Grety Garbo

Hamlet, alebo nález lebky / Jakub Nvota
27.1. 2010 a 28.1. 2010 o 10.00 h
Mestské divadlo P.O.Hviezdoslava Bratislava

Účinkujú:
Lucia Hurajová, Nadežda Jelušová, Jozef Kapec, Jakub Nvota, Štefan Richtárech,
Michal Kubovčík, Kamil Mikulčík, Pavol Buocik, Andrej Kalinka
Unikátna verzia najslávnejšej Shakespearovej drámy.  Jarmočná improvizácia na tému najznámejšej tragédie v dejinách dramatiky...  Strhujúci príbeh princa dánskeho, tak ako ho napísal sám William Shakespeare. Ibaže celkom inak. Zoznámte sa s najslávnejšou drámou sveta ako s vynikajúcou komédiou!
Vstupenky na predstavenie Hamlet, alebo nález lebky

TESTOSTERÓN, Andrzej Saramonovicz
30.1.2010 o 19.00 h
Mestské divadlo P.O.Hviezdoslava Bratislava

Divadlo A.Bagara Nitra
Účinkujú: 
Milan Ondrík, Marián Slovák, Peter Kadlečík, Martin Fratrič, Martin Nahálka,
Juraj Hrčka, Ivan Vojtek
Divadelná komédia o tom, čo si muži myslia o ženách. Manifest mužskej prapodstaty. Svet žien a svet mužov. Pánska jazda, v ktorej tón udávajú dámske sukne. Ženy v centre mužskej pozornosti a ich záujmu!  Režisér, hudobník a herec Peter Mankovecký vytvoril spolu so siedmimi hercami vynikajúcu pánsku jazdu. Testosterón je herecký koncert plný nápaditých hereckých situácií a etúd, ktoré ani raz neskĺznu do trápnosti, dokážu si počas celej inscenácie udržať tempo a humor. Láska, sex a túžba dobyvateľov. Hľadanie odpovede, kto komu vládne. Je vôbec možné dosiahnuť harmóniu v splynutí tiel a duší našich rozdielnych pováh?
Vstupenky na predstavenie Testosterón

Červená čiapočka, Carlo Collodi
31.1.2010 o 15.00 h
Mestské divadlo P.O.Hviezdoslava Bratislava

Bábkové divadlo na Rázcestí Banská Bystrica
Červená čiapočka alebo Večer u Madame d`Aulnoy, keď sa podával jahodový čaj a rozprávali rozprávky ... Dobrodružstvá o ceste za šťastím veľkých a malých.
Pre deti od 4 rokov.
Inšpiráciu na spracovenie tohto všetkým deťom dôverne známeho príbehu ponúkol starobylý romantický salón jednej dámy, kde veľmi radi rozprávali rôzne príbehy a tým sa zabávali. A práve teraz sa pobavia s rozprávkou o Červenej Čiapočke.
Potešte sa aj Vy s nami!
Vstupenky na predstavenie Červená čiapočka

www.mestskedivadlo.sk
Top