ICE OLYMPIC TOUR - JEVGENIJ PĽUŠČENKO

Ako malý chlapec bol často chorý, a preto sa rodina čoskoro presťahovala do Volgogradu, kde je miernejšia klíma. Keď mal 4 roky, stál Žeňa poprvýkrát na korčuliach a čoskoro začal robiť pokroky. Bavil ho aj hokej a balet, no nakoniec sa rozhodol zostať pri krasokorčuľovaní. Zlom prišiel v roku 1993, kedy vo Volgograde zavreli štadión, kde trénoval. Pokiaľ chcel pokračovať v krasokorčuľovaní, musel odísť do viac než 1 000 kilometrov vzdialeného Petrohradu. Spočiatku tam s ním bola aj mama, ale pretože nezohnala prácu a celá rodina sa presťahovať nemohla, zostal 11-ročný Žéňa v Petrohrade sám, len v opatere trénera Alexeja Mishina. Aj keď v tú dobu mal chuť všetko nechať a vrátiť sa domov, Mishin ho prehovoril aby ostal, pretože má veľký talent a zaručene niečo dokáže. A vytrvalosť sa vyplatila, ako náhle začal súťažiť a vyhrávať, dokázal uživiť celú rodinu. Rodičom a staršej sestre kúpil dom, aby sa mohli presťahovať za ním do Petrohradu.
Olympiáda 2002
Na Zimnej Olympiáde 2002 boli Pľuščenko a Yagudin za favoritov. Yagudin odkorčuľoval bezchybný krátky program a skončil prvý. Pľuščenko pokazil svoju kombináciu štvoritého skoku s trojitým a skončil štvrtý po krátkom programe. Korčuľoval silný voľný program na Carmen a umiestnil sa na druhom mieste. Yagudin dostal najvyššie známky vo voľnom programe v histórii Olympiády v starom spôsobe bodovania, a vyhral zlatú medailu.
2002 – 2006
Potom čo bol Yagudin nútený odísť z amatérskeho ľadu, kvôli zdravotným problémom, Pľuščenko vyhral väčšinu súťaží, na ktorých sa zúčastnil v nasledujúcich rokoch. Len dvakrát sa umiestnil na druhom mieste. Prvýkrát v roku 2003 v Grand Prix Final, kde ho porazil Emanuel Sandhu a druhýkrát v roku 2004 na Majstrovstvách Európy, kde ho porazil Brian Joubert. V roku 2005 musel po krátkom programe odstúpiť
z Majstrovstiev Sveta, kvôli chorobe a potom sa už nezúčastnil Grand Prix Final. Potreboval neodkladnú operáciu slabín, ktorú podstúpil v Mníchove v lete roku 2005. 18. Júna 2005 sa Pľuščenko oženil s Máriou Ermak za honosnej ceremónie v Hoteli Astoria v St. Peterburgu. Takmer do roka a do dňa sa im narodil syn Egor Evgenievich (15. Júna 2006).
Olympiáda 2006
Pľuščenko bol jednoznačným favoritom olympiády v Turíne. Po tom ako sa všetci jeho súperi zosypali
a takmer ani jeden neodjazdil svoje programy bez pádu,  jedine Jevgenij prišiel akoby sa nič nedialo, odjazdil oba programy úplne suverénne a počkal si na zlatú medailu. Taktiež tu získal svoje životné maximá v bodovaní, ktoré sú súčasne aj doterajším svetovým rekordom odkedy je zavedený nový bodový systém. Oba hudobné doprovody boli od jeho priateľa Edvina Martona a pieseň na voľný program Godfather bol špeciálne zložený pre Jevgeniho. Edvin ho doprevádzal aj na slávnostnej exhibícii.
2006 – súčasnosť
Po Olympiáde si Žéňa dal pauzu od súťaženia a chodí len po rôznych exhibíciách a taktiež od 28.2 do 6.4. je spoločne s Edvinom Martonom na turné po Rusku s ich spoločnou šou Zlatý ľad Stradivari. Rok 2007 nám ešte predtým priniesol aj dlho sa šepkajúci fakt, že opustil svoju ženu. Dlho to zapieral, avšak nakoniec to priznal v jednom rozhovore, že odkedy sa vzali ich vzťah ochabol a sám od nej trikrát odišiel, ale v snahe zachovať rodinu, kvôli malému Ermakovi sa k nej zakaždým aj vrátil. Keď však Másha bez jeho vedomia dala synovi svoje priezvisko, bolo to na neho už priveľa a rozhodol sa nadobro odísť a na Valentína 14.2.2008 oficiálne oznámil svoj rozvod. Avšak poťahovačky ohľadom majetkov ešte stále trvajú... Fanúšikov však viac ako jeho osobný život zaujíma, či ho ešte uvidia súťažiť. Po dvoch rokoch pauzy, kedy musel podstúpiť nevyhnutnú operáciu kolena, konečne oznámil, že sa oficiálne vracia a začal naplno trénovať. Fanúšikov Slovenských miest Košice a Bratislava potešil aj svojím vystúpením so svojou šou Pán ľadu (Kings on Ice), kde vystúpil spoločne so svojim dlhoročným kamarátom Edvinom Martonom. Bratislavská hala bola za asi 4 dni vypredaná a ani v Košickej Steel Aréne neostalo veľa prázdnych miest. Jeho šou tu mala veľký úspech a preto sa v Septembri vracia na Slovensko s troma šou v Košiciach, vo Zvolene a v Bratislave.
Obe tieto skvelé šou na Slovensko ale i do Čiech priviezla agentúra 212.
Momentálne začal tréning, aby sa mohol vrátiť na amatérsky ľad v nasledujúcej sezóne. December 2009 bude v znamení majstrovstiev Ruskej Federácie, Január 2010 sa pokúsi o titul majstra Europy a Február 2010 už bude boj o víťazstvo na Zimnej Olympiáde. Ak by zvíťazil, bude to po prvýkrát, keď krasokorčuliar vyhrá po druhýkrát OH.
Agentúra 212 tohto skvelého krasokorčuliara privezie opäť na Slovensko, do Čiech a Poľska v mesiaci  APRÍL 2010.
PEVNE VERÍME, ŽE HO PRIVEZIEME I S NOVÝM TITULOM VÍŤAZA ZIMNEJ OLYMPIÁDY 2010 v programe ICE OLYMPIC TOUR.
Plánované sú predstavenia v Košiciach a Bratislave, za doprovodu EDVINA MARTONA a jeho Stradiváriek, na ktorých hrával i Paganíni.

VSTUPENKY UŽ ČOSKORO IBA V SIETI Ticketportal.sk!!!

 

Top