CHANTICLEER


Slovenské národné divadlo (SND) privíta americký a cappela profesionálny zbor CHANTICLEER, ktorý časopis New Yorker označil za „najlepší svetový mužský zbor súčasnosti“. Dvanásť mužských hlasov v rozsahu od basu po kontratenor zaznie v slovenskej premiére v novej budove SND v Sále opery a baletu v piatok 29. januára 2010 o 19.00 hod. Dvojnásobný držiteľ prestížnej ceny Grammy sa v Bratislave predstaví v rámci svojho európskeho turné, ďalej bude nasledovať Brno a Budapešť. Jedinečné večery s „hlasovým orchestrom“ Chanticleer zažívajú v týchto dňoch jeho fanúšikovia vo Viedni, v Paríži, Prahe a Luxemburgu. 
 
Profilový koncert svetoznámeho amerického telesa sľubuje mimoriadny hudobný zážitok. Chanticleer získal medzinárodné renomé vďaka svojej repertoárovej všestrannosti, ale i unikátnym vokálnym a hudobným kvalitám. V jeho programe nechýbajú klasické diela, počnúc renesančnou a barokovou polyfóniou, ale svoje miesto v ňom má i džez a černošský gospel.
 
Jediný a cappella profesionálny mužský zbor svojho druhu v USA, ktorý mal prezentovať stredovekú a renesančnú chorálovú hudbu, založil roku 1978 Louis Botto. Roku 1984 sa vďaka koncertu v Belgicku stali známi i v Európe. Chanticleer je držiteľom prestížnych cien Grammy a od roku 1987 má súbor aj vlastnú nahrávaciu značku Chanticleer Records.
 
Bratislavskému publiku sa Chanticleer predstaví interpretáciou diel Orlanda Gibbonsa, Giovanniho Pierluigi da Palestrinu, Guillauma Dufaya, Clémenta Janequina, Györgyho Ligetiho, Chena Yi, Stevena Sametza, Michaela McGlynna, Manuela Sáncheza Acostu a ďalších.

Vstupenky/tickets na koncert CHANTICLEER

Viac informácií nájdete  na internetovej stránke SND www.snd.sk.
Top