MDPOH - program marec 2010

Miesto konania: Mestské divadlo P.O.Hviezdoslava Bratislava

MACO MAŤO HĽADÁ HNIEZDO, Jan Wilkowski
7.3.2010 o 15.00 h 
Divadlo J.Palárika Trnava
Réžia:
Arkadiusz Klucznik
Hrajú:
Tomáš Mosný, Martin Križan, Judit Lax, Petra Blesáková, Miroslav Beňuš, Barbora Baszová, Stanislav Staško

Trochu tajomný názov rozprávky, však? Načo by medveďovi bolo hniezdo? Hádam z neho chce ukradnúť vajíčko? Medvede sa predsa neživia ani mäsom ani vajíčkami... Maco Maťo je malý medvedík, no túto základnú vec už vie.
On chce to vajíčko vysedieť, pretože sa mu ho uľútostilo, aj keď je to vajíčko kukučky.
Ako to dopadne, uvidíte u nás v divadle.

VRÁTILA SE JEDNOU V NOCI, Eduardo Rovner
10.3.2010 o 19.00 h
Mestské Divadlo Brno
Réžia: Emil Horváth
Hrajú: Erik Pardus, Zdena Herfortová, Jana Musilová, Igor Ondříček, Zdeněk Bureš, Karel Janský a ďaľší

Brilantne napísaná komédia argentínskeho autora úspešne obletela celý svet a dočkala sa mnohých prestížnych ocenení. Pedikér a starý mládenec Manuel pravidelne navštevuje hrob svojej matky, aby jej každý týždeň vyrozprával, čo nové se mu prihodilo.. Keď sa konečne rozhodne oženiť, očakáva ho neuveriteľné prekvapenie: jeho matka Fanny po desiatich rokoch „odpočinku v pokoji“ vstane z hrobu, aby na situáciu osobne dohliadla.

MADAME MELVILLE, Richard Nelson
13.3.2010 o 19.00 h
Studio Dva Praha
Réžia: Patrik Hartl
Hrajú: Ivana Chýlková, Eva Holubová, Jan Meduna, Hanuš Bor / Jaromír Meduna

Subtílny príbeh o vzťahu sedemnásťročného amerického školáka a jeho francúzskej učiteľky literatúry. Láskavo sentimentálny príbeh o strate nevinnosti, zasadený do Paríža roku 1966, rozpráva dnes už dospelý hrdina s nostalgiou, ktorá sa stáva pochopiteľnou až na jeho konci. Vzdelaná a slobodná učiteľka Madame Melville zasväcuje svojho obľúbeného študenta nielen do filmov francúzskej Novej vlny, ale aj do zvláštneho sveta ženskej psychológie, erotiky a európskej kultúry.

KOMPLETNÝ SHAKESPEARE ZA 120 MINÚT, J. Winfield, A. Long, D. Singer
17.3.2010 o 19.00 h
Mestské divadlo Žilina
Réžia: Martin Čičvák
Hrajú: Martin Hronský, Marcel Nemec, Marián Prevendarčík, Sáva Popovič

Tvorcovia inscenácie sa rozhodli inšpirovať hrou a inscenáciou The Complete Works of Shakespeare (Abridged), ale výrazne ju obohatili o slovenské reálie, vlastné texty a sprievodné slovo, no najmä o „skvostné" vsuvky z Feldekovho prekladu.. Ponúkame vám bohatý večer, ktorý strávite v spoločnosti nesmrteľných hrdinov najslávnejšieho dramatika všetkých čias. Inscenácia získala cenu Zlatý Gunár na Kremnických gagoch 2008 .

LASTOVIČIE ROZPRÁVKY, Stanislav Štepka
21.3.2010 o 15.00 h
Radošínske naivné divadlo
Réžia Kamil Žiška

Hrajú: Maruška Nedomová/Lujza Schrameková, Andrea Martvoňová, Kristína Farkašová, Mojmír Caban, Richard Felix, Daniel Fischer

Uprostred vydareného leta sa spriatelili lastovičky s deťmi a  babkou a vydali sa spolu na nevídaný dobrodružný výlet, na ktorom zažili veľa neuveriteľných veselých príhod. Deti s lastovičkami sa nielen spolu zahrajú, ale si s detskými divákmi v divadelnej sále aj zaspievajú a budú sa spolu učiť snívať, vymýšľať, spievať, tancovať a objavovať krásne malé detské svety. Na motívy vlastnej knižky Lastovičie rozprávky zdramatizoval Stanislav Štepka.

TANGO, Slawomir Mrožek
22.3.2010 o 19.00 h

Slovenské komorné divadlo Martin
Réžia: Rastislav Ballek
Hrajú: Miloslav Kráľ, Ján Kožuch, Eva Gašparová, Milena Minichová, Martin Horňák, Petronela Valentová, Marek Geišberg

Tragikomédia slávneho poľského autora preložená jeho obdivovateľom Milanom Lasicom. Príbeh je interpretovaný o generáciu neskôr a odohráva sa v ateliéri akčného umelca Stomila, ktorý ako večné dieťa šesťdesiatych rokov živí zo svojho komerčného úspechu viacerých ľudí. Stomilov syn Artúr je zdesený z voľnomyšlienkárskeho prostredia, z obludnej tolerantnosti a nekonformizmu svojich rodičov. Bratislavčanom sa ponúka skvelá príležitosť vzhliadnuť jednu z posledných repríz tejto výnimočnej inscenácie Slovenského komorného divadla.

TESTOSTERÓN, Andrzej Saramonovicz
24
.3.2010 o 19.00 h
Divadlo A.Bagara Nitra
Réžia: Peter Mankovecký
Účinkujú:  Milan Ondrík, Marián Slovák, Peter Kadlečík, Martin Fratrič, Martin Nahálka, Juraj Hrčka, Ivan Vojtek

Divadelná komédia o tom, čo si muži myslia o ženách. Manifest mužskej prapodstaty. Svet žien a svet mužov. Pánska jazda, v ktorej tón udávajú dámske sukne. Láska, sex a túžba dobyvateľov. Hľadanie odpovede, kto komu vládne. 
Režisér vytvoril spolu so siedmimi hercami vynikajúcu pánsku jazdu. Testosterón je herecký koncert plný nápaditých hereckých situácií a etúd, ktoré ani raz neskĺznu do trápnosti, dokážu si počas celej inscenácie udržať tempo a humor.

POLYLOGUE
29.3.2010 o 19.00 h

Divadlo P.A.T. Prievidza
Scenár a réžia: Sláva Daubnerová
Hrajú: Robert Roth, Emil Píš, Sláva Daubnerová

Obnovená inscenácia v novom naštudovaní s Robertom Rothom, v spolupráci s MDPOH
Fiktívna sonda do vnútorného sveta nórskeho maliara Larsa Herterviga, žijúceho v 19. storočí. Príbeh outsidera a mentálne narušeného človeka, ktorého diela dnes visia v Národnej galérií v Oslo. Záznam roztrieštených myšlienok umelca pred a po duševnej kríze, rekonštrukcia kľúčových udalostí, ktoré k nej viedli. V rôznych úlohách sa predstavia - čerstvý držiteľ ceny Tanečná osobnosť sezóny  Emil Píš, herečka a režisérka predstavenia Sláva Daubnerová a v novom obsadení diváci uvidia aj vynikajúceho Roberta Rotha.

Viac informácií
www.mestskedivadlo.sk
Vstupenky na všetky predstavenia Divadla P.O.Hviezdoslava

Top