BUM 2010

Bratislavský Undergroundový Majáles BUM 2010 zverejňuje účinkujúcich a ďalšie podrobnosti! 

V sobotu 22. mája sa v Estrádnej hale PKO v Bratislave bude konať druhý ročník Bratislavského Undergroundového Majálesu BUM 2010, na ktorom vystúpi deväť slovenských skupín a dve kapely z Čiech, všetko znovu špička undergroundovej scény na oboch stranách rieky Morava. Týmto sa oproti minuloročnému prvému ročníku zvyšuje počet kapiel o tri, konkrétne z osem na jedenásť a mení sa aj počet pódií z jedného na dve – main stage a mini stage.

Účasť na tomto jedinom každoročnom a už ho môžeme nazvať aj pravidelnom podujatí svojho druhu nielen v Bratislave, ale aj na celom Slovensku potvrdili tieto slovenské kapely (v abecednom poradí):
Abusus, Dorota Nvotová & Band, Hudba z Marsu + Trnafčan, Chiki liki tu-a, Karpatské chrbáty + Art Music Orchestra, Med, Slobodná Európa feat. Laco Lučenič on guitar, The Swan Bride a Zóna A.

Z Českej republiky máme tu česť privítať najväčšiu českú undergroundovú legendu všetkých čias The Plastic People Of The Universe a symbol známky punku v Čechách – kultový Visací zámek.

Všetkým týmto kapelám, až na projekt Branislava Jobusa – Abusus, bude patriť hlavné pódium v čase od 17.00 do 03.00. Kapela Abusus so svojimi hosťami sa postará o mini stage, ktorý obsadí s prestávkami na šesť hodín v čase od 18.00 do 24.00 a ktoré bude umiestnené vo vonkajších priestoroch PKO, konkrétne v rámci fajčiarskej a občerstvovacej zóny s klasickým pojazdným autobusom ako minulý rok so vstupom z krčku do estrádnej haly, pričom ale táto zóna bude raz tak veľká ako tomu bolo naposledy, kedy si práve táto vonkajšia zóna získala dosť veľkú obľubu medzi návštevníkmi festivalu. Po skončení koncertnej časti podujatia na hlavnom pódiu bude nasledovať dvojhodinová rockotéka opäť v podaní DJ Whiskyho (speváka Slobodnej Európy) a DJ Romana (z RF music agency) v čase od 03.00 do 05.00. Postupne budeme prinášať podrobnejšie a konkrétnejšie informácie, ale zopár najdôležitejších vecí uvádzame už teraz. Pokiaľ ide o české kapely, tak veľmi nás teší, že BUM sa stane dejiskom slovenského krstu nového albumu „Maska za maskou“ kapely Plastic People Of The Universe, ktorý vyšiel po ôsmych rokoch od posledného a ktorý táto legenda pokrstila už v Čechách koncom januára vo vypredanom pražskom Akropolise, pričom ho pokrstil bývalý československý a český prezident Václav Havel. Tak isto za zmienku stojí fakt, že legendárni Visáči, ktorí sú na scéne už takmer 28 rokov po dlhej dobe opäť zavítajú do Bratislavy a to konkrétne na akciu Bratislavský Udergroundový Majáles, kam bezpochybne patria. Pokiaľ ide o slovenské kapely, tak stojí určite za to uviesť, že Slobodná Európa svoj koncert odohrá so špeciálnym hosťom Lacom Lučeničom pod názvom Slobodná Európa feat. Laco Lučenič on guitar, čím Slobodka bude hrať až s tromi gitarami a Laco svojou prítomnosťou je veľkým oživením takéhoto koncertu Slobodnej Európy nielen svojou špecifickou hrou na gitare, ale aj svojou charizmou, čo sa ukázalo na zopár minulých takýchto ojedinelých špecifických koncertoch. Teší nás tiež účasť kultovej Zóny A, ktorá minulý rok dostala do varu celé PKO a odohrala jeden zo svojich veľkých pamätných koncertov. Trochu z iného súdku bude koncert Karpatských chrbátov s 20-členným symfonickým orchestrom pod názvom Art Music Orchestra a taktiež koncert Hudby z Marsu so svojimi vokalistkami s názvom Trnafčan. Samozrejme nezanedbateľné budú aj koncerty ďalších kapiel, či už Doroty Nvotovej so svojim bandom, kapely Med, či mladej kapely Swan Bride, ktoré budú mať premiéru na BUMe, resp. kapely Chiki liki tu-a, ktorú opajujeme z minulého roku. Zhrnutie v rámci účinkujúcich je teda také, že z 11 kapiel bude mať na BUMe svoju premiéru osem kapiel a tri zopakujeme z minulého ročníka a to Zónu A, Slobodná Európu a Chiki liki tu-a. Akciu bude moderovať z minulého roku osvedčený Juraj Kušnierik z časopisu .týždeň a relácie Pod lampou. BUM 2010 otvorí svoje brány poobede o 16.00 hod. a celý undergroundový maratón sa skončí presne o 13 hodín neskôr, teda v nedeľu ráno o 05.00 hod. 

Presný festivalový line up ako aj ďalšie podrobnosti a zaujímavosti budú zverejňované postupne najbližšie dni a týždne. Všetky podstatné info sú k dispozícii samozrejme aj na festivalovej stránke
www.bum.eu.sk.

Roman Fecko

RF music agency

Top