Punkáči Deťom 2010

Hudobný festival
Punkáči Deťom 2010
Piešťany / areál Lodenica /
23.7 – 25.7.2010

             Už viac ako tri roky ubehli od zrodu odvážnej myšlienky, ktorá napadla dvoch mladých ľudí. V dobe, kedy je slovo – „brať“ na prvom stupni rebríčku hodnôt, v dobe, keď si máme pomôcť, sa každý jeden otočí chrbtom, v dobe, kedy sa ešte stále ukazuje prstom na ľudí, ktorí či už výzorovo alebo názorovo nespadajú do škatuliek tejto spoločnosti, sa zrodil nápad obrátiť a vytrhnúť list z toho neviditeľného šlabikára, podľa ktorého nás súdi väčšina z vás a ukázať vám, že aj „takí“ ako my vedia pomôcť, kde je to naozaj potrebné!

            Benefičný hudobný festival Punkáči Deťom 2010 je už tretím ročníkom. Z malého skromného festivalíku, ktorý sa konal prvýkrát v meste Brezová pod Bradlom, kde vystúpilo 18 kapiel sa stal momentálne najväčší punkový festival na Slovensku. Tretí ročník má pre návštevníkov pripravený prívetivejší areál ( Piešťany – areál Lodenica ), ktorý sa viaže aj s lepšiou dostupnosťou festivalu. Dve pódia, na ktorých vystúpi viac ako 50 nielen domácich, ale aj zahraničných kapiel, ktoré sa zrieknu honoráru za vystupovanie a prídu
podporiť zbierku na pomoc deťom v ohrození.

Medzi kapely, ktoré vystúpia na festivale patria také zahraničné mená ako Skarface ( Francúzsko ), The Twinkles ( Taliansko ) či Overflow ( Chorvátsko ). Z domácich, medzi ktorých radíme samozrejme aj bratov Čechov, ktorí sú neoddeliteľnou súčasťou každého ročníka, sú známe tváre a kultové kapely tejto hudobnej scény a to: N.V.Ú, Ex-Tip, Totální Nasazení, HT, Načo Názov, Začiatok Konca, Karpina, Ilegality, Punkreas, Degradace, Odpad, Nekultúra, Punk Floid, Sitňan... a mnoho mnoho iných. Tak ako každý rok, tak i tento rok festival neponúka fanúšikom iba punk, ale i ska/reggae ( Karavana, Sakumprásk, Fuera Fondo, Ska3x...), poprípade rockabilly ( Devil Street 13 ). Kompletný line-up kapiel, rozpis chystaných atrakcií ( každoročné súťaže, zbierka hračiek pre deti, kočovná čajovňa, shopy, stolný futbal...a iné ) a bližšie informácie o festivale nájdete na oficiálnej stránke festivalu www.punkacidetom.wz.cz.

              Festival Punkáči Deťom neurazil ešte dlhú cestu, ale za 3 roky existenie tejto myšlienky prekonal veľa. Festival, tak ako aj organizačný štáb, narástol niekoľko násobne a celoročne sa všetci podieľajú na skvalitnení a vylepšení tohto nápadu. Nechceme od vás  prázdne smsky a finančné zbierky, ktoré sa zatúlajú bohvie kde a nik vám nepovie ani ďakujem. Chceme, aby ste sa zúčastnili všetci tí, ktorým problém bezbranných detí nie je lahostajný. Tak ako my, tak aj deti, pre ktoré výťažok z tohto festivalu putuje, vám týmto festivalom chceme niečo vrátiť a poďakovať. V dobe, kedy vám nikto nedá nič zadarmo, že ste prišli, zabavili sa a tým podporili aspoň malú iskierku radosti v očiach chorých, týraných, zneužívaných, postihnutých detí alebo detí, ktoré sa ocitli v ohrození zdravia a života.

Vstupenky sa dajú zakúpiť v predpredaji v sieti TICKETPORTAL.Do konca marca sú za akciovú cenu 12 €.
Vstupenky / Tickets na festival
 Punkáči Deťom 2010

Účinkujúci 2010:
SKARFACE (Francúzsko), OVERFLOW (Chorvátsko), THE TWINKLES (Taliansko), HT, Totálni Nasazení, N.V.Ú., Karpina, Začiatok Konca, Hasiaci Prístroj, EX-TIP, Volant, Vision Days, Spínací Špendlík, Sex Deviants, Karavana, Načo Názov, Ilegality, Punkreas, Street Spirit, Comédya, Degradace, Kaktus, Problém 5, Odpad, Padla na Hlavu, Proti Směru, Kohout plaší smrt, Fucking World, Nežfaleš, The Fialky, Aqva Silentia, Zakázaný ovoce, Nekultúra, Dimenzia X, Mišý šramot, Punk Floid, SKA3X, ŠHT, Zhoda náhod, Sitňan, Anonym kids, Devil street 13, Ska3x, Fuera Fondo, Hospital Bukra, Lost Souls, Cenzúra, The Kľemones, The Bullboxers, Smola a Hrušky, Sakumprásk, Falešní Obvinení, S.R.O. a ďalší...

Sigi Agency a organizácia Punkáči Deťom     

Top