RAINBOW

OVER THE RAINBOW UŽ TÚTO SOBOTU V BRATISLAVE !

Spevák Joe Lynn Turner ohlásil pred rokom prekvapivý a pre fanúšikov fantastický návrat Rainbow na koncertné pódiá dokonca v tej najúspešnejšej zostave! Nepodarilo sa mu prehovoriť len jedného - Ritchieho Blackmora, ale dostal tip na jeho syna a tak túto sobotu v bratislavskom PKO môžete porovnať ako zvláda gitaru a otcove grify Blackmore junior.

Američan Joe Lynn Turner si návrat Rainbow užíva a tvrdí: „Nie sme žiadna tribute kapela, alebo revival band – sme živou oslavou Rainbow, ako neoddeliteľná súčasť tejto kapely. Je to spolok muzikantov, ktorí sa podieľali na úspešnej histórii skupiny, na všetkých tých úspešných skladbách, ktoré obstali v skúške času a ďalej šírime ich ducha...“

A má pravdu! Jeho si spolu s „profesorom bicích“ a metalovým harcovníkom Bobbym Rondinellim prizval Ritchie Blackmore do skupiny začiatkom 80-tych rokov, kedy vznikli najúspešnejšie albumy skupiny, čo sa predajnosti týka. Album Difficult To Cure z roku 1981 dosiahol na 3.miesto rebríčka v UK a nasledujúci Straight Between the Eyes, ktorý vznikol o rok neskôr bodoval na 5.mieste anglickej hitparády.

Ritchie Blackmore súhlasil aj s účasťou svojho syna v „znovuzrodení“ RAINBOW načo J.R. Blackmore zareagoval hneď na úvod jasným vyhlásením: „Nie som môj otec a nikdy ho ani nebudem chcieť nahradiť v tejto skupine! Chcem len dať šancu jeho fanúšikom ešte raz zažiť Rainbow naživo, pretože môj otec sa už do tejto skupiny nevráti. Je šťastný, že môže robiť muziku, akú robí ...“ .

Ostré gitarové rify, pekelné sóla, silné melodické vokály, rýchle vypaľovačky, ale aj romantické balady. Stredoveké fantasy eposy striedajúce priamočiare rádiové hity – to všetko sú „farby dúhy“, ktoré Over Tha Rainbow sľubujú aj túto sobotu v PKO Bratislava.

Ich koncertný setlist je viac menej nemenný a mapuje celú kariéru Rainbow z rokov 1975 až 1995. Zaznie monumentálny epos Stargazer a nechýbajú hitovky I Surrender, Since You´ve Been Gone, či Long Live Rock´n´Roll.
Už túto sobotu 17. apríla sa o 19:00 hod. v bratislavskom PKO núka jedinečná príležitosť stretnúť naživo skupinu, ktorá písala históriu svetového hard rocku!

Hitovky Rainbow na Youtube:

I Surrender
http://www.youtube.com/watch?v=EJ29pVhsdMs

Since You´ve Been Gone  
http://www.youtube.com/watch?v=_mSkZU8IkjE&feature=related

Top