MDPOH - program na jún

Miesto konania: Mestské divadlo P.O.Hviezdoslava, Bratislava

PODZEMNÉ BLUES, Peter Handke
3.6.2010 o 19.00 h

Mestské divadlo Žilina
Réžia: Eduard Kudláč
Hrajú: Boris Zachar, Jana Oľhová, Ingrid Ištóková

Divadelná lahôdka pre náročnejších divákov sa vysmieva všetkým „fašizujúcim“ snahám o nápravu ľudstva za každú cenu. Príbeh o hľadaní krásy a o nerozlučiteľnosti krásneho a škaredého. Ústrednou postavou tejto miestami nahnevanej, miestami elegickej rozpravy je excentrický Divoký muž, cestujúci vo vagóne metra, ktoré prechádza podzemím akejsi bližšie neurčenej metropoly. Jeho bezcitné podzemné blues adresuje svojim spolucestujúcim, ľuďom tejto zeme bez nádeje, ktorí podľa neho stratili svoju osobitú krásu - ostali už len odpudiví, dnešní, beznádejní. Kontroverzný rakúsky spisovateľ, básnik, dramatik, režisér a scenárista Peter Handke bol dvorným scenáristom Wima Wendersa, s ktorým napísal aj scenár pre jeho kultový film Nebo nad Berlínom.

ROZPRÁVKY PRE NEPOSLUŠNÉ DETI A ICH STAROSTLIVÝCH RODIČOV
6.6. 2010 o 15.00 h

Bábkové divadlo Žilina
Réžia: Pavla Musilová
Hrajú: Bibiana Tarasovičová, Jozef Abafi, Ján Demko, Barbora Juríčková, Peter Dobiáš

Možno aj vy máte doma dieťa, ktoré sa špára v nose, je zábudlivé, lenivé, papuľnaté. Možno aj vy hľadáte dobrú polepšovňu, ktorá zachráni vaše dieťa pred doživotnou neposlušnosťou. Už nehľadajte, navštívte laboratórium doktora Samojeda a vaše dieťa sa konečne dozvie, čo ho čaká, keď bude neposlušné! Profesor Samojed je odborník na detskú neposlušnosť a pri liečení tejto závažnej choroby mu pomáhajú jeho asistenti. Vtip a humor, netradičné a nečakané pointy na konci rozprávok, mestské prostredie, humorné figúrky dospelých  i neposlušných detí, táto dobre namiešaná zmes je zárukou poučenia a skvelej zábavy!

TAJOMSTVO GRETY GARBO
9.6.2010 o 19.00 h

Divadlo Jána Palárika, Trnava
Réžia: Ján Zeman
Hrajú: Anna Javorková, Dušan Jamrich, Edita Borsová, Jozef Bujdák / Branislav Bajus
Dej najnovšej divadelnej hry významného chorvátskeho dramatika Mira Gavrana sa odohráva v polovici 50-tych rokov minulého storočia. V čase, keď je starnúca  a depresiami trpiaca hollywoodska hviezda, ktorá už štrnásť rokov nestála pred kamerou,  nútená rekapitulovať svoj život. Divák v hre nájde odpoveď na otázku prečo Greta Garbo opustila opojný svet filmových ateliérov, nazrie do tajných zákutí jej citového života a dozvie sa aj o jej tajnej osudovej láske a bláznivej myšlienke vrátiť čas naspäť.

DIVADLO NIE JE ZÍVADLO
13.6.2010 o 15.00 h
 

Obľúbený spisovateľ, výtvarník a hudobník Daniel Hevier je jediným účinkujúcim v tomto predstavení, zvládne však úlohu celého divadelné súboru! Nielenže hrá divadlo, ale aj spieva, maľuje, tancuje, vymýšľa na želanie rozprávky prítomných deťom, ak treba, naučí ich vyslovovať R a iné ťažké hlásky a vypočuje si ich starosti i problémy. Deti môžu predniesť vlastnú tvorbu a Hevi im ju na mieste zhodnotí a povzbudí ich. Hevi zabáva, ale aj uvádza do tajov divadla, skladania pesničiek, maľovania či vymýšľania rozprávok.

HOSPODSKÁ
14.6.2010 o  19.00

Divadelní spolek Frída, Brno
Scénár a réžia: Dodo Gombár
Hrajú: Kamil Mikulčík, Radim Novák a Martin Trnavský
Komorné panoptikum ľudských charakterov, typov a rozličných figúrok z pohostinských zariadení na pomedzí Slovenska a Česka Vás odzbrojí skvelým humorom. 20 špecifických postáv v „hospodskej“ rodine stvárňujú len traja herci!
Tváre dvoch z nich poznajú mnohí z Vás z televíznych obrazoviek - brilantný Kamil Mikulčík reprezentoval Slovensko na Eurovízii v Moskve a Martin Trnavský je známy ako riaditeľ nemocnice v seriáli Ružová záhrada.
Inscenácia ponúka aj pesničky, ako jemne sarkastickú reakciu na súčasný muzikálový boom, a tiež originálne štylizované bábky ako plnohodnotné javiskové bytosti.

ZO ZLATÉHO FONDU JURAJA KUBÁNKU, SĽUK
16.6.2010 o 19.00 h


SĽUK udržiava vo svojom repertoári  najúspešnejšie diela z predchádzajúceho obdobia, ktoré charakterizujú vývinovú líniu telesa. Sú to tanečné kompozície dlhoročného umeleckého šéfa a choreografa Juraja Kubánku na hudbu T. Andrašovana, S. Stračinu, J. Cikkera, P. Tonkoviča a J. Pálku.  Nechajte sa uniesť krásou slovenského folklóru v jeho majstrovskom prevedení na doskách Mestského divadla!

Vstupenky / tickets na všetky predstavenia MDPOH
Viac informácií na www.mestskedivadlo.sk


 

 

Top