TOTO JE HIP HOP

TOTO JE HIP HOP 2010 FESTIVAL má headlinera!
Aj tento rok sa 2.-3. júla v Hornej Strede opäť koná veľký hudobný sviatok. Okrem slovenskej a českej hiphopovej špičky sa fanúšikovia hiphopu môžu tešiť na veľkú zahraničnú hviezdu.

Headlinerom festivalu TOTO JE HIP HOP bude tento rok raper NAS!
Táto hiphopová legenda je jeden z mála raperov, ktorí sa na špičke udržali neskutočných 15 rokov. Je to jedno z najdôležitejších mien v hip hope. Jeho multiplatinový album ILLMATIC z roku 1991 uvádza každý hiphopový DJ ako jeden z TOP 10 najlepších hiphopových albumov na svete. Patrí k absolútnym klasikám žánru. Jeho koncert v Hornej Strede bude splneným snom mnohých fanúšikov hip hopu.
V roku 2006 NAS na seba upozornil kontroverzným albumom HIP HOP IS DEAD, s ktorým rozpútal v hiphopovom svete veľké diskusie, keď opísal, ako sa hiphop neuveriteľne zmenil. Spolupracoval s mnohými top hudobníkmi a najznámejšími rapermi ako Snoop Dogg, Kanye West, Busta Rhymes, The Game, Ludacris, či bývalou manželkou speváčkou Kelis. Nakoniec nahral aj track s JAY Z, keď ukončili niekoľkoročný súboj o kráľa New Yorku. Za 15 rokov vznikli fantastické skladby, na ktoré sa môžeš tešiť na TOTO JE HIP HOP 2010 FESTIVALE.
 NAS aktuálne vydáva album s Damianom Marleym, najmladším synom reggae legendy Boba Marleyho. Album vyšiel 18. mája a v Hornej Strede možno predstaví aj skladby z DISTANT RELATIVES.

Festival TOTO JE HIP HOP pod hlavičkou musiq1 summer  štartuje 2.-3. júla 2010 v Hornej Strede pri Piešťanoch.
Viac info na www.totojehiphop.sk a www.90bpm.sk

Top