LODENICA 2010 | TICKETPORTAL vstupenky na dosah - divadlo, hudba, koncert, festival, muzikál, šport
|
0
Váš nákupný košík je prázdny

Ak máte účet prihláste sa.

Hľadaj
Teraz
Tyzden
Mesiac
3 mesiace
Rok
>>  ÚVODNÁ STRÁNKA>>  TLAČOVÉ SPRÁVY>>  LODENICA 2010

LODENICA 2010

Pridané : 21.05.2010 12:31

Čechomor vystúpia v auguste v Piešťanoch na Lodenici!

Dátum/Date:
26. - 28. augusta 2010 brány sa otvarajú 26. augusta od 16:00hod
Miesto/Place of festival: Autocamp Pieštany
Cena/Price: 15€ (cena sa bude zvyšovať!)

PIEŠŤANY (26.-28.8.2010): Posledný prázdninový víkend vystúpi Čechomor v Piešťanoch na jednom z najobľúbenejších festivalov na Slovensku – na LODENICI. V rámci už 12. ročníka podujatia LODENICA zahrajú svoj koncert v mieste konania festivalu – v autocampingu Lodenica Piešťany. Čechomor sa tak vracajú kvôli Vám návštevníkom, ktorí ich vystúpenia máte veľmi radi a k LODENICI určite patria!

Čechomor je česká hudobná skupina hrajúca české, moravské a slovenské ľudové piesne v rockovom aranžmá. Skupina vznikla v roku 1988 ako folkové združenie s názvom I. Českomoravská nezávislá hudební společnost. Prvú zostavu tvorili Jiří Beránek (spev a husle), František Černý (spev a gitara), Jiří Michálek (harmonika) a Antonín Svoboda (husle). Prvý album Dověcnosti vyšiel na prelome rokov 1990 a 1991. V roku 1994 začala skupina pozvoľna prechádzať z akustického poňatia zvuku na elektrický. Do skupiny prišiel nový bubeník Martin Rychta a Michal Pavlík, ktorý v skupine stále pôsobí a bol oslovený aj huslista Karel Holas. Skupina sa rozhodla pre skrátenie mena na Českomoravská hudební společnost a pod týmto názvom vydala v roku 1996 album Medzi horami. V roku 2002 bol uvedený do kín film Rok ďábla režiséra Petra Zelenku, v ktorom účinkovali spolu s Jaromírom Nohavicom, Karlom Plíhalom a britským hudobníkom Jazom Colemanom. Film získal Českého leva za najlepšiu hudbu k filmu. Členovia skupiny: Karel Holas, František Černý, Roman Lomtadze, Michal Pavlík, Radek Pobořil.

Diskografia Čechomoru:

1991 – Dověcnosti
1996 – Mezi horami
2000 – Čechomor
2001 – Proměny
2002 – Rok ďábla
2002 – Čechomor Live
2003 – Proměny tour 2003
2004 – Čechomor 1991-1996
2005 – Co sa stalo nové
2006 – Stalo sa živě (CD aj DVD)
2007 – Sváteční Čechomor
2008 – OST - Svatba na bitevním poli
2008 – Pověsti moravských hradů a zámků
2009 - Pověsti českých hradů a zámků
2009 - Pověsti slezských hradů a zámků

Viac informácii o festivale: www.lodenica.sk.

Vstupenky/tickets na podujatie LODENICA v predaji!