TOPFEST 2010

TOPFEST 2010 O JEDEN VEČER DLHŠÍ - začína už 1. júla o 18.00 h !

Najväčší slovenský rockový festival pridáva v roku 2010 okrem priestoru aj tzv.nultý deň, presnejšie povedané nultý večer, ktorým chcú organizátori potešiť všetkých, ktorí sa chystajú do areálu TOPFESTU už o deň skôr.
Na hlavnom pódiu ponúknu už 1.júla večer taliansku, slovenskú a českú produkciu, ktorá odštartuje viac ako 50 hodín skvelej zábavy v areáli oproti Zelenej Vode pri Novom Meste nad Váhom.
Organizátori sa po minuloročných skúsenostiach, keď už v predvečer festivalu bolo zaplnené stanové mestečko rozhodli aj v 0-tý deň festivalu ponúknuť hudobnú produkciu a tak je pripravený zahrievací predfestivalový večer, počas ktorého sa na hlavnom pódiu predstaví talianska metal, hard core kapela LINEA 77, slovenská punková legenda KONFLIKT a pop-punková skupina RYBIČKY 48 z Českej republiky.
Organizátor Dušan Drobný: „Zaplnený areál stanového mestečka už v predvečer festivalu berieme aj ako výzvu a tak sme tento rok zväčšili kapacitu stanového mestečka a rozhodli sme sa, že festival naštartujeme vlastne už vo štvrtok. Veď všetko máme v tom čase už na svojich miestach a pripravené a keď pribudne aj to najdôležitejšie – návštevníci – prečo čakať do ďalšieho dňa?
LINEA 77 začínala už v roku 1993 hraním prevzatých skladieb od Rage Against The Machine. Intenzívnym koncertovaním sa veľmi rýchlo prepracovali k debutovému albumu – ten vyšiel v roku 1995 pod názvom “Ogni Cosa Al Suo Posto”. Nasledovali ďalšie albumy, desiatky koncertov po celom svete, rotácie videoklipov vo vysielaní talianskej, ale i anglickej MTV, v októbri 2004 dokonca nominácia v kategórii Najlepšia talianska kapela na MTV Europe. Štvrtý album "Available For Propaganda" vyšiel v septembri roku 2005, ďalšie nasledovali v roku 2007  „Venareal 1995“ a 2008 „Horror Vacui“.
Pred pár mesiacmi dokončili svoj najnovší počin nazvaný jednoducho podľa aktuálneho roku „10“. Koncertovanie na Slovensku už okúsili ako predskupina Soulfly v roku 2006 v bratislavskom PKO, po štyroch rokoch sa vracajú, aby rozohriali publikum pri Novom Meste nad Váhom, kde určite ponúknu aj svoje neodolateľné spracovanie hitovky The Bangles – „Walk Like An Egyptian“...
Práve v roku 2006 sa už stretli na jednom pódiu aj s ďalším účinkujúcim, ktorý pribudol do predvečerného festivalového programu. Slovenská punková legenda KONFLIKT, oslavujúca tento rok 20.narodeniny na jeseň vyráža na Československé turné „20 rokov rebelie“ spolu s českou punkovou skupinou Totální Nasazení, ktorí oslavujú tento rok takisto 20-tku!
V rámci tohto turné odohrajú ako inak 20 koncertov v Čechách a na Slovensku, ale punkoví veteráni sa rozhodli začať oslavovať svoje výročie už na  tohtoročnom Topfeste!
Zostavu 0-tého dňa doplní na hlavnom pódiu skupina, ktorá v týchto dňoch naštartovala svoje veľké Viva La Revolución Tour po českých mestách na podporu svojho už v poradí 6.  albumu s rovnomenným názvom. Pop-punková recesistická skupina z Kutnej Hory pod názvom Rybičky 48 si odskočí k nám, aby už v predvečer najväčšieho rockového festivalu na Slovensku zohriala všetkých prítomných na tú správnu rockovú teplotu!
7.ročník festivalu TOPFEST v predpredaji za 33€ a limitovaný počet VIP vstupeniek za 65€, ktoré zaručujú komfort vlastnej tribúny na sedenie, vyhradených toaliet, jedla a nealka zadarmo počas oboch festivalových dní.

ZOSTAVA TOPFEST 2010
MEGADETH /USA/, STATUS QUO /UK/, CAVALERA CONSPIRACY /BRA-USA/, KABÁT,  INEKAFE, LINEA 77, DESMOD, HORKÝŽE SLÍŽE, POLEMIC, ANETA LANGEROVÁ, PARA, CITRON, KONFLIKT, HARLEJ, ŠKWOR, KOCHANSKI, FUNNY FELLOWS, AURORA /HU/, GROBIANI, BANK OF JOE, MAD FREQUENCY, BRAINSCAN, DEVIL STREET 13, AURORA /HU/, THE FIALKY, VISION DAYS, TRAKTOR,.RÓMEÓ VÉRZIK, MF, PYOPOESY, PUNKREAS, FUERA FONDO, EX-TIP, PODFUCK, ODPAD, GALADRIEL, MAJSTER KAT, HOSPITAL BUKRA, PRAGUE SKA CONSPIRACY, FAST FOOD ORCHESTRA, DOGA, PADDY AND THE RATS, DEPRESY, MF, DOCTOR P.P., BORRA, WERGLUV PJOS, TALKSHOW, HOVNOCUC, CHARLIE STRAIGHT, UKND, HT, NAČO NÁZOV, THE DOWNHILL, SOCIÁLNÍ TEROR, SMOLA A HRUŠKY, GOODBYE LENIN, METROPOLIS, CITY, ALONE, RYBIČKY 48 a ďalší...

Top