Easthetic festival

O tri týždne otvorí svoje brány multikultúrny Easthetic festival

Už o tri týždne, v piatok 25. júna presne o 14:00 otvorí po prvý raz svoje brány Easthetic festival. Na Zemplínskej šírave v stredisku Lúč bude nasledujúce dva dni až do skorého nedeľňajšieho rána doslova pretlak kultúry. O hudobný program sa postará francúzska skupina Nôze, maďarskí Realistic Crew či českí WWW. Domácu scénu zastúpia okrem iných aj Lavagance, Talkshow, The Uniques, Billy Barman, Home Made Mutant, Chiki liki tu-a, Puding pani Elvisovej, The Swan Bride, The Autumnist, Amphibios, Marián Čekovský, Vec, Zverina, Haf či dídžeji B-Complex a L Plus. Easthetic festival, ktorý chce byť alternatívou ku komerčným hudobným prehliadkam na východe Slovenska, poskytne priestor aj fanúšikom tanečnej hudby a to pod druhým stageom Nu Spiritu DJ-a Kineta. „Na Easthetic sa teším s celou našou kapelou, pretože milujeme východ Slovenska, teda najmä dievčatá, a hlavne páči sa nám line-up festivalu, ktorý je na prvý pohľad very friendly čo sa slovenskej scény týka. Na Zemplínskej šírave som ešte nikdy nebol, tak dúfam, že v piatok pod pódiom bude najviac ľudí na Talkshow, nech na United Islands of Prague odchádzame spokojní,“ povedal frontman formácie Talkshow Andreas. K festivalu sa vyjadril aj spevák kapely The Swan Bride Matej Rafa. „Easthetic má úžasný line-up hlavne preto, že je postavený na slovenských kapelách. Neviem, či sme niekedy takto boli všetci niekde spolu, takže sa tešíme nielen na koncert, ale i na párty po ňom. Konečne je na východe takýto festival. Dúfame, že sa naň ľudia prídu pozrieť, zabavia sa a dajú šancu organizátorom, aby to mohli zopakovať a festival rozvíjať,“ povedal Matej Rafa na adresu podujatia.
Na svoje si však neprídu iba fanúšikovia kvalitnej hudby. Návštevníci si budú môcť pred začiatkom letných školských prázdnin pozrieť i filmy, zúčastniť sa maliarskych i sochárskych workshopov, vyskúšať si streetart. Svoje fotografie z koncertov predstaví fotograf Igor Daniš. Priestor dostanú aj divadelníci, konkrétne pantomimická skupina DETO, študenti DAMU z Prahy, bábkoví divadelníci Tralala číkovia či košickí divadelníci združení okolo herca Petra Cibulu. O bábkové divadlo pre dospelých sa postará Dezorzovo lútkové divadlo a prezentovať sa bude aj projekt Pecha Kucha či nezisková organizácia Voices známa okrem iného aj svojim pravidelným programom Voices Live.
Návštevníci podujatia zažijú tiež dva dni plné literatúry v literárnom cirkuse. V spolupráci s občianskym združením literarnyklub.sk totiž organizátori Eastheticu pripravili dvojdňový cyklus kultúrnych podujatí, ktorého dejiskom bude Stan kultúry a oddychu. V rámci festivalu vystúpia v literárnom cirkuse spisovatelia Marek Vadas, Agda Bavi Pain, Eman Erdélyi, Vlado Janček a Ondřej Mrázek. V literárnom cirkuse sa predstavia aj výtvarníci Igor Ondruš, Katarína Slaninková a Dalibor Kristek či africký bubeník Thierry. Moderátorskú taktovku nad umelcami bude počas dvoch festivalových dní držať známy Dado Nagy. Návštevníci Easthetic festivalu sa môžu tešiť na literárnu čitáreň, besedy so spisovateľmi, špeciálne kníhkupectvo, literárne kino i súťaž v literárnej improvizácii.
Permanentky na premiérový Easthetic festival: music & multimedia art days sa v sieti Ticketportal predávajú v júni za 17 eur. Na mieste bude lístok stáť 19 eur.

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Easthetic festival.

Oficiálne webové stránky festivalu:
• 
www.easthetic.sk
• http://www.facebook.com/pages/Michalovce-Slovakia/EASTHETIC-FESTIVAL-2010/332567734041?ref=ts

Organizátor festivalu:                                                              Ján Papač
Agentúra EASTHETIC                                                PR manager Easthetic festival
Železničiarska 4                                                               Tel.: +421 907 143 895                        
811 04 Bratislava                                                      E-mail:
jan.papac@gmail.com

Top